Економија

Боцвана. Земјоделство, 1970-2016

Боцвана. Земјоделство, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаЈужна Африка
19700.02637.70.026 0.00850.111.9
19710.03548.30.03325.90.0110.132.1
19720.04560.50.04226.30.0120.152.7
19730.06786.60.05531.20.0140.203.0
19740.080101.00.0609.80.0160.202.5
19750.08197.90.057-5.10.0150.172.7
19760.07587.70.0593.20.0140.142.9
19770.08696.10.0602.70.0140.152.9
19780.094101.10.0621.80.0130.142.9
19790.100103.40.059-3.50.0130.132.8
19800.11112.00.058-2.50.0140.132.1
19810.11108.80.056-3.90.0140.142.0
19820.09790.50.053-4.20.0120.122.1
19830.08879.40.050-5.30.0100.102.2
19840.07162.00.044-12.90.00810.0801.9
19850.05344.40.040-8.30.00630.0581.7
19860.06049.20.0424.10.00680.0751.8
19870.07458.80.0431.30.00800.0961.5
19880.1078.10.05427.70.00990.121.8
19890.1398.00.06316.60.0120.152.5
19900.16113.00.0653.20.0140.172.9
19910.16110.30.0672.30.0140.162.7
19920.17119.10.0670.500.0160.193.3
19930.17113.60.066-2.40.0160.183.0
19940.16104.40.064-3.10.0150.192.4
19950.22139.80.07721.40.0190.253.5
19960.18111.50.075-3.20.0140.192.8
19970.18108.60.070-6.90.0150.182.8
19980.1590.90.066-5.00.0130.152.8
19990.1696.50.0728.60.0150.173.2
20000.1693.60.064-10.80.0150.183.3
20010.1481.00.0697.40.0130.153.1
20020.1374.10.055-20.50.0120.122.6
20030.20113.30.06620.10.0160.163.2
20040.20110.70.0660.470.0140.152.7
20050.1897.80.064-2.50.0120.122.4
20060.21110.10.07313.30.0130.112.7
20070.25128.00.08212.20.0130.112.6
20080.28142.00.0832.00.0120.112.9
20090.29146.20.0896.40.0130.113.0
20100.32157.90.0945.80.0120.112.9
20110.39187.90.0940.180.0130.133.3
20120.39186.00.086-8.50.0130.123.7
20130.34160.90.0871.30.0100.0993.6
20140.34156.50.087-0.350.0100.0923.6
20150.32143.60.0870.320.01000.0903.9
20160.31138.30.086-1.000.00990.0933.9

Picture. Боцвана. Земјоделство, млрд. $, 1970-2016
Picture. Боцвана. Земјоделство, по глава, $, 1970-2016
Picture. Боцвана. Земјоделство, раст, %, 1970-2016

Боцвана и соседи

Боцвана и соседи. Земјоделство, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Јужноафриканска Република1.24.84.84.09.06.4
Зимбабве0.270.881.61.71.21.6
Намибија0.0500.190.250.420.970.69
Боцвана0.0260.110.160.160.320.31

Боцвана и соседи. Земјоделство, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Намибија64.7191.9178.6221.6445.4277.7
Боцвана37.7112.0113.093.6157.9138.3
Јужноафриканска Република53.9160.9128.088.3173.7114.6
Зимбабве52.3123.4161.3138.182.299.2

Боцвана и лидери

Боцвана и лидери. Земјоделство, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина32.591.5105.8180.5598.6992.8
Индија25.162.388.8100.3289.2353.0
Соединети Американски Држави25.156.490.698.5160.2177.6
Индонезија4.217.421.525.0105.2125.4
Нигерија5.631.213.314.886.884.9
Боцвана0.0260.110.160.160.320.31

Боцвана и лидери. Земјоделство, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина39.592.090.3140.7440.2707.3
Соединети Американски Држави119.9245.4358.9349.3519.1551.2
Индонезија36.1117.5117.8118.2433.6480.2
Нигерија99.9424.3139.3121.4547.4456.6
Индија45.589.4102.195.3234.9266.5
Боцвана37.7112.0113.093.6157.9138.3

© Ivan Kushnir