Економија

Хондурас. Земјоделство, 1970-2016

Хондурас. Земјоделство, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаСредна Америка
19700.2386.00.23 0.0750.483.7
19710.2590.30.269.00.0770.473.6
19720.2795.30.262.00.0760.453.7
19730.31105.20.285.70.0670.373.3
19740.34109.70.25-8.90.0680.372.8
19750.34107.30.23-6.70.0630.352.4
19760.42129.40.2611.20.0760.422.9
19770.55163.60.286.00.0900.513.9
19780.57164.90.295.40.0820.493.5
19790.63175.50.303.40.0800.463.3
19800.66180.50.312.10.0810.482.9
19810.69181.90.312.20.0830.422.5
19820.69176.90.334.50.0830.463.6
19830.72177.50.31-6.60.0830.544.3
19840.76181.70.337.40.0860.483.6
19850.86200.70.342.30.100.543.6
19860.86193.90.33-0.740.0970.544.5
19870.94207.00.368.30.100.575.2
19881.1227.50.36-0.520.100.615.2
19891.2247.50.4010.00.110.625.0
19900.74150.10.401.10.0650.352.8
19910.73143.20.426.10.0660.342.4
19920.73139.10.443.60.0680.352.3
19930.76140.40.44-0.640.0720.372.3
19940.88157.70.440.850.0800.362.7
19950.91158.80.488.80.0770.413.7
19960.96163.50.492.50.0780.393.3
19971.1190.40.514.30.0960.463.5
19981.0169.40.50-1.90.0910.433.2
19990.90142.00.46-8.50.0800.422.8
20001.0158.40.5111.70.0940.463.1
20011.0150.50.522.10.0920.453.0
20020.96139.50.554.50.0850.452.8
20030.96136.00.562.30.0760.392.9
20041.1149.80.607.20.0740.383.1
20051.2165.00.59-2.30.0810.433.3
20061.3171.70.637.60.0790.433.2
20071.5191.10.675.50.0760.423.2
20081.7214.20.681.90.0750.423.5
20091.6196.50.67-1.90.0720.433.7
20101.8224.10.681.80.0720.423.8
20112.5301.60.726.50.0850.494.8
20122.5295.50.8010.70.0820.504.6
20132.3260.50.833.40.0690.414.0
20142.5281.20.852.80.0740.474.2
20152.6287.70.883.40.0810.554.6
20162.6288.60.924.20.0830.574.8

Picture. Хондурас. Земјоделство, млрд. $, 1970-2016
Picture. Хондурас. Земјоделство, по глава, $, 1970-2016
Picture. Хондурас. Земјоделство, раст, %, 1970-2016

Хондурас и соседи

Хондурас и соседи. Земјоделство, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Гватемала0.522.02.04.44.67.2
Ел Салвадор0.290.990.821.32.52.7
Хондурас0.230.660.741.01.82.6
Никарагва0.160.350.630.911.52.1

Хондурас и соседи. Земјоделство, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Гватемала92.5268.6213.7377.8312.3433.3
Ел Салвадор79.6216.7156.3219.1401.9427.7
Никарагва67.2108.2151.5180.7259.2335.2
Хондурас86.0180.5150.1158.4224.1288.6

Хондурас и лидери

Хондурас и лидери. Земјоделство, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина32.591.5105.8180.5598.6992.8
Индија25.162.388.8100.3289.2353.0
Соединети Американски Држави25.156.490.698.5160.2177.6
Индонезија4.217.421.525.0105.2125.4
Нигерија5.631.213.314.886.884.9
Хондурас0.230.660.741.01.82.6

Хондурас и лидери. Земјоделство, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина39.592.090.3140.7440.2707.3
Соединети Американски Држави119.9245.4358.9349.3519.1551.2
Индонезија36.1117.5117.8118.2433.6480.2
Нигерија99.9424.3139.3121.4547.4456.6
Хондурас86.0180.5150.1158.4224.1288.6
Индија45.589.4102.195.3234.9266.5

© Ivan Kushnir