Економија

Порторико. Земјоделство, 1970-2016

Порторико. Земјоделство, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
19700.2074.60.20 0.0650.4213.0
19710.2589.20.2417.50.0750.4513.6
19720.2693.40.23-1.40.0720.4312.8
19730.2589.00.22-7.90.0540.3010.5
19740.40137.40.2724.00.0800.4313.5
19750.38128.00.23-12.50.0700.3911.2
19760.40132.70.2610.70.0720.4011.1
19770.37120.90.25-4.50.0600.349.6
19780.46147.40.2710.80.0650.3910.8
19790.48153.00.294.30.0610.3610.4
19800.53165.10.28-2.90.0640.3810.2
19810.51157.30.28-0.600.0610.319.6
19820.54164.40.294.20.0650.369.7
19830.54163.90.28-2.30.0630.419.3
19840.48143.10.25-9.50.0540.307.5
19850.49146.70.262.00.0590.319.8
19860.52151.90.273.90.0580.339.0
19870.57166.00.3115.50.0610.359.6
19880.55159.80.31-1.60.0530.319.0
19890.61175.90.339.30.0570.329.5
19900.60170.80.33-2.50.0530.288.6
19910.62175.10.344.10.0560.299.6
19920.58162.10.32-5.90.0540.289.6
19930.56156.00.320.00.0540.2710.5
19940.51139.70.29-10.50.0470.219.1
19950.44119.40.25-14.00.0380.207.9
19960.52140.00.3020.40.0420.219.5
19970.65172.20.3620.90.0540.2610.7
19980.61160.50.33-6.50.0530.2510.2
19990.47122.90.25-24.00.0410.227.9
20000.73192.90.3851.30.0660.3311.8
20010.48126.80.25-35.70.0440.227.9
20020.38100.70.20-19.60.0340.186.5
20030.42111.30.2314.30.0330.177.7
20040.50133.30.2824.30.0350.188.5
20050.50132.60.26-7.70.0330.177.3
20060.52137.30.260.640.0320.177.3
20070.43114.90.287.00.0220.125.4
20080.52138.80.3626.50.0230.136.2
20090.57152.20.35-2.70.0260.166.7
20100.82221.20.4941.40.0320.199.1
20110.80214.50.46-5.50.0270.158.5
20120.82220.80.471.50.0270.168.3
20130.85229.50.482.50.0260.158.4
20140.87235.60.491.20.0260.168.4
20150.85232.60.47-3.20.0270.187.9
20160.84229.10.44-6.00.0270.187.5

Picture. Порторико. Земјоделство, млрд. $, 1970-2016
Picture. Порторико. Земјоделство, по глава, $, 1970-2016
Picture. Порторико. Земјоделство, раст, %, 1970-2016

Порторико и соседи

Порторико и соседи. Земјоделство, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Доминиканска Република0.321.21.21.63.24.0
Порторико0.200.530.600.730.820.84
Ангилја0.00020.00060.00310.00310.00490.0085
Британски Девствени Острови0.00010.00020.00050.00140.00140.0016

Порторико и соседи. Земјоделство, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Ангилја27.984.9375.3276.2353.6573.2
Доминиканска Република71.6214.8170.3188.0322.9377.6
Порторико74.6165.1170.8192.9221.2229.1
Британски Девствени Острови9.321.631.968.351.953.8

Порторико и лидери

Порторико и лидери. Земјоделство, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина32.591.5105.8180.5598.6992.8
Индија25.162.388.8100.3289.2353.0
Соединети Американски Држави25.156.490.698.5160.2177.6
Индонезија4.217.421.525.0105.2125.4
Нигерија5.631.213.314.886.884.9
Порторико0.200.530.600.730.820.84

Порторико и лидери. Земјоделство, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина39.592.090.3140.7440.2707.3
Соединети Американски Држави119.9245.4358.9349.3519.1551.2
Индонезија36.1117.5117.8118.2433.6480.2
Нигерија99.9424.3139.3121.4547.4456.6
Индија45.589.4102.195.3234.9266.5
Порторико74.6165.1170.8192.9221.2229.1

© Ivan Kushnir