Економија

Холандски Антили. Бруто-инвестиции, 1970-2012

 • Холандски Антили и соседи
 • Холандски Антили и лидери
 • Холандски Антили. Бруто-инвестиции, 1970-2012
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
  19700.054360.10.054 0.00590.0181.2
  19710.059385.90.0586.40.00590.0181.1
  19720.067432.40.0604.40.00580.0181.1
  19730.076482.90.0634.70.00520.0181.1
  19740.095600.10.0665.10.00580.0201.3
  19750.11700.50.0671.60.00650.0231.3
  19760.13804.70.0749.50.00670.0221.5
  19770.14879.00.09732.10.00650.0211.6
  19780.171 042.90.104.00.00640.0211.6
  19790.231 424.10.1221.00.00760.0251.9
  19800.201 259.50.11-12.90.00620.0211.5
  19810.231 434.20.110.760.00700.0211.6
  19820.221 336.70.093-13.60.00700.0221.6
  19830.201 207.30.085-8.70.00640.0191.4
  19840.181 088.10.075-11.40.00550.0151.1
  19850.221 292.70.08715.30.00650.0171.5
  19860.402 350.80.1233.70.0100.0302.9
  19870.352 005.10.096-16.80.00780.0242.3
  19880.472 692.70.1332.40.00920.0312.8
  19890.623 548.10.1627.20.0120.0383.1
  19900.593 370.00.15-8.20.0100.0362.9
  19910.653 704.60.167.10.0110.0404.0
  19920.633 595.60.15-4.30.0100.0374.4
  19930.583 321.70.14-9.40.00930.0323.8
  19940.583 314.90.14-2.30.00860.0283.4
  19950.623 563.30.145.20.00820.0293.2
  19960.804 608.40.1824.00.0100.0353.4
  19970.694 043.80.15-15.00.00910.0272.6
  19980.794 671.40.169.20.0110.0292.7
  19990.784 709.30.16-1.70.0100.0282.5
  20000.784 740.40.15-4.90.00960.0262.3
  20011.16 499.90.2135.60.0140.0363.1
  20020.875 418.40.17-17.90.0110.0302.6
  20030.895 535.10.170.540.00990.0292.9
  20040.835 180.70.16-7.70.00800.0242.5
  20050.915 627.60.1812.60.00800.0242.2
  20061.06 308.70.2010.50.00820.0252.3
  20071.26 880.40.229.30.00790.0262.4
  20081.48 054.90.2412.90.00870.0312.6
  20091.37 454.90.22-8.10.00940.0363.0
  20101.47 959.60.232.00.00890.0343.2
  20111.47 548.70.231.50.00760.0303.0
  20121.47 437.60.23-1.40.00740.0282.9

  Picture. Холандски Антили. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2012
  Picture. Холандски Антили. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2012
  Picture. Холандски Антили. Бруто-инвестиции, раст, %, 1970-2012

  Холандски Антили и соседи

  Холандски Антили и соседи. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Венецуела6.526.66.328.386.5101.4
  Холандски Антили0.0540.200.590.781.41.4
  Аруба0.0640.110.260.480.690.68

  Холандски Антили и соседи. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Холандски Антили360.11 259.53 370.04 740.47 959.67 437.6
  Аруба1 078.61 782.24 230.05 257.16 802.86 584.6
  Венецуела562.81 734.2318.21 156.32 980.73 392.4

  Холандски Антили и лидери

  Холандски Антили и лидери. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Народна Република Кина31.0108.3137.0417.12 904.74 043.5
  Соединети Американски Држави229.8666.11 283.82 424.02 752.63 126.1
  Јапонија86.5371.81 074.51 334.61 214.01 405.3
  Индија12.244.995.8119.2655.8719.9
  Германија69.8255.7435.1466.5670.6684.2
  Холандски Антили0.0540.200.590.781.41.4

  Холандски Антили и лидери. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Јапонија824.93 155.78 629.810 464.99 443.510 942.5
  Соединети Американски Држави1 096.42 899.05 083.88 596.38 918.69 977.0
  Германија888.73 265.95 499.15 724.68 290.08 440.3
  Холандски Антили360.11 259.53 370.04 740.47 959.67 437.6
  Народна Република Кина37.7108.9116.9325.12 136.02 940.3
  Индија22.164.4110.1113.3532.8569.9

  © Ivan Kushnir