Економија

Брег на Слоновата Коска. Бруто-инвестиции, 1970-2016

 • Брег на Слоновата Коска и соседи
 • Брег на Слоновата Коска и лидери
 • Брег на Слоновата Коска. Бруто-инвестиции, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаЗападна Африка
  19700.3362.90.33 0.0361.34.3
  19710.3563.50.28-16.70.0351.23.9
  19720.3967.30.27-3.10.0341.23.6
  19730.5896.70.3219.60.0401.54.9
  19740.68107.30.28-12.40.0411.34.6
  19750.87132.30.3524.70.0511.33.7
  19761.1154.70.4324.60.0561.33.0
  19771.7236.20.6242.60.0781.74.0
  19782.4310.20.7114.60.0902.25.2
  19792.6322.00.65-7.90.0852.25.4
  19802.7325.60.63-3.00.0821.84.6
  19812.2252.40.63-0.220.0661.43.6
  19821.8194.10.58-8.30.0561.33.7
  19831.2131.00.47-19.20.0391.13.6
  19840.8081.10.35-26.00.0240.814.0
  19850.9088.50.29-16.20.0270.974.4
  19861.1104.00.28-4.00.0281.26.3
  19871.2112.70.22-20.50.0281.410.2
  19881.3113.80.20-9.50.0261.411.1
  19890.8773.30.058-70.90.0160.866.8
  19900.7259.00.08750.00.0120.644.2
  19910.7760.80.22155.00.0130.744.7
  19920.6045.60.15-34.00.00960.593.7
  19930.9367.90.2673.80.0150.915.4
  19941.073.20.3536.20.0150.997.5
  19951.6108.10.4116.50.0211.412.1
  19961.388.60.29-28.00.0171.19.7
  19971.6104.90.3623.80.0211.410.6
  19981.9118.20.4421.10.0251.511.5
  19991.7102.10.27-38.60.0221.411.1
  20001.272.30.298.70.0151.07.9
  20011.166.50.29-2.00.0150.897.1
  20020.7040.40.10-63.80.00890.534.0
  20031.690.60.30192.60.0180.985.8
  20041.582.30.22-26.90.0140.755.1
  20051.9105.60.3035.90.0170.866.3
  20061.472.30.20-34.20.0110.503.0
  20072.0105.70.2633.10.0140.593.6
  20082.9149.90.3635.20.0180.674.4
  20092.1105.90.28-21.20.0150.513.0
  20103.3163.90.4663.60.0210.713.8
  20111.049.60.16-65.40.00560.211.1
  20124.3201.30.64302.80.0230.804.2
  20136.5294.90.9445.80.0331.25.7
  20147.0309.30.90-4.30.0351.25.5
  20156.7288.91.118.40.0351.26.0
  20168.1343.31.321.50.0431.79.3

  Picture. Брег на Слоновата Коска. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Брег на Слоновата Коска. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Брег на Слоновата Коска. Бруто-инвестиции, раст, %, 1970-2016

  Брег на Слоновата Коска и соседи

  Брег на Слоновата Коска и соседи. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Брег на Слоновата Коска0.332.70.721.23.38.1
  Гана0.340.200.831.44.26.2
  Буркина Фасо0.0440.430.590.532.43.7
  Мали0.0470.310.580.512.62.4
  Гвинеја0.0750.200.700.801.42.1
  Либерија0.0690.250.0640.0480.241.1

  Брег на Слоновата Коска и соседи. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Брег на Слоновата Коска62.9325.659.072.3163.9343.3
  Либерија48.3132.430.716.861.2240.6
  Гана39.518.456.576.4172.0219.8
  Буркина Фасо7.962.967.345.6154.9199.0
  Гвинеја17.943.7116.191.4129.1172.6
  Мали7.943.268.646.2170.1135.7

  Брег на Слоновата Коска и лидери

  Брег на Слоновата Коска и лидери. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина31.0108.3137.0417.12 904.74 945.6
  Соединети Американски Држави229.8666.11 283.82 424.02 752.63 666.9
  Јапонија86.5371.81 074.51 334.61 214.01 152.1
  Индија12.244.995.8119.2655.8686.4
  Германија69.8255.7435.1466.5670.6667.7
  Брег на Слоновата Коска0.332.70.721.23.38.1

  Брег на Слоновата Коска и лидери. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 096.42 899.05 083.88 596.38 918.611 381.7
  Јапонија824.93 155.78 629.810 464.99 443.59 018.4
  Германија888.73 265.95 499.15 724.68 290.08 150.7
  Народна Република Кина37.7108.9116.9325.12 136.03 523.7
  Индија22.164.4110.1113.3532.8518.2
  Брег на Слоновата Коска62.9325.659.072.3163.9343.3

  © Ivan Kushnir