Економија

Народна Република Кина. Бруто-инвестиции, 1970-2016

 • Народна Република Кина и соседи
 • Народна Република Кина и лидери
 • Народна Република Кина. Бруто-инвестиции, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаИсточна Азија
  197031.037.731.0 3.419.525.4
  197134.240.533.99.23.420.126.5
  197236.341.832.4-4.33.217.622.7
  197346.652.837.114.43.216.420.5
  197448.954.338.33.23.014.119.5
  197558.563.542.912.13.416.123.4
  197652.455.840.0-6.92.712.719.8
  197760.663.743.89.52.812.519.2
  197883.986.754.825.13.213.419.0
  197997.799.956.93.93.314.019.6
  1980108.3108.960.87.03.314.020.5
  198197.696.960.4-0.672.911.817.9
  198293.090.865.27.83.012.118.8
  198399.696.271.59.83.212.319.5
  1984110.4104.983.917.33.313.320.2
  1985123.6115.4108.429.23.714.920.8
  1986115.9106.2111.83.13.011.314.7
  1987124.8112.2120.67.92.810.312.9
  1988162.8143.9140.716.63.210.512.8
  1989173.0150.0138.2-1.83.210.512.9
  1990137.0116.9130.4-5.62.37.79.9
  1991148.3124.5144.310.62.57.59.4
  1992196.5163.3175.721.83.19.211.7
  1993273.9225.1210.219.64.411.614.4
  1994231.1188.1236.412.53.49.411.7
  1995291.5235.0267.913.33.910.212.9
  1996331.4265.2291.18.74.311.815.1
  1997349.4277.6300.93.44.613.317.3
  1998367.2289.8319.06.04.916.521.0
  1999382.5299.8333.24.45.016.120.2
  2000417.1325.1350.55.25.215.920.1
  2001487.8377.8405.715.76.320.125.6
  2002545.2420.0444.39.56.922.429.4
  2003674.6516.3529.319.17.624.432.4
  2004838.7638.1612.415.78.125.835.2
  2005946.2716.0666.48.88.326.337.2
  20061 126.5847.4755.013.38.928.241.4
  20071 472.81 101.9869.315.110.131.247.6
  20081 989.51 479.9975.712.212.435.553.6
  20092 373.11 755.21 159.318.817.042.061.2
  20102 904.72 136.01 334.315.118.042.362.6
  20113 611.12 640.81 456.99.219.644.665.0
  20124 043.52 940.31 560.77.121.446.667.2
  20134 552.73 292.51 702.39.123.450.872.0
  20144 927.53 544.61 822.97.124.452.573.6
  20155 023.53 595.91 933.46.126.154.375.4
  20164 945.63 523.72 055.56.325.953.273.8

  Picture. Народна Република Кина. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Народна Република Кина. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Народна Република Кина. Бруто-инвестиции, раст, %, 1970-2016

  Народна Република Кина и соседи

  Народна Република Кина и соседи. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина31.0108.3137.0417.12 904.74 945.6
  Јапонија86.5371.81 074.51 334.61 214.01 152.1
  Индија12.244.995.8119.2655.8686.4
  Јужна Кореја2.422.4110.7185.0350.5412.2
  Русија172.248.6344.9281.6
  Виетнам0.400.350.939.241.454.6
  Казахстан13.93.337.637.2
  Мјанмар0.361.30.690.919.622.7

  Народна Република Кина и соседи. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Јапонија824.93 155.78 629.810 464.99 443.59 018.4
  Јужна Кореја73.5588.52 578.23 904.37 073.28 115.9
  Народна Република Кина37.7108.9116.9325.12 136.03 523.7
  Казахстан838.9220.42 290.72 066.1
  Русија1 166.5331.62 408.91 955.8
  Виетнам9.36.413.6114.9467.6577.0
  Индија22.164.4110.1113.3532.8518.2
  Мјанмар13.838.017.119.7191.5429.0

  Народна Република Кина и лидери

  Народна Република Кина и лидери. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина31.0108.3137.0417.12 904.74 945.6
  Соединети Американски Држави229.8666.11 283.82 424.02 752.63 666.9
  Јапонија86.5371.81 074.51 334.61 214.01 152.1
  Индија12.244.995.8119.2655.8686.4
  Германија69.8255.7435.1466.5670.6667.7

  Народна Република Кина и лидери. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 096.42 899.05 083.88 596.38 918.611 381.7
  Јапонија824.93 155.78 629.810 464.99 443.59 018.4
  Германија888.73 265.95 499.15 724.68 290.08 150.7
  Народна Република Кина37.7108.9116.9325.12 136.03 523.7
  Индија22.164.4110.1113.3532.8518.2

  © Ivan Kushnir