Економија

Полска. Бруто-инвестиции, 1970-2016

Полска. Бруто-инвестиции, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
19705.8177.05.8 0.621.33.3
19716.4193.66.27.40.631.43.5
19727.0212.46.54.50.611.33.6
19738.3249.96.74.00.571.23.4
19749.4278.97.26.90.571.33.9
197510.1298.37.87.70.591.34.0
197610.8315.78.36.70.561.34.1
197712.4357.38.86.30.571.44.4
197814.0402.79.24.80.541.34.3
197915.9452.29.53.40.531.34.9
198013.0366.310.04.60.400.964.0
19818.6240.87.8-22.20.260.752.8
198215.9438.87.5-3.50.511.44.4
198316.5450.77.95.40.521.54.4
198417.3470.48.46.30.521.64.8
198517.1459.78.96.20.501.54.9
198618.6496.99.34.50.481.45.5
198716.0426.99.30.120.361.005.0
198819.5517.510.18.50.381.16.2
198927.5727.310.75.20.521.511.1
199016.9444.68.0-24.80.290.776.4
199117.0446.86.4-20.00.280.786.1
199214.3374.45.6-13.10.230.645.8
199314.9390.26.312.80.240.797.3
199419.5508.26.89.10.290.9710.5
199528.0727.38.524.10.371.214.4
199634.7901.610.017.90.451.517.9
199737.7978.711.717.20.501.719.7
199843.91 139.013.212.40.591.929.1
199943.21 120.714.16.50.561.933.7
200042.31 098.314.21.10.521.928.5
200139.21 016.812.3-13.50.501.822.7
200236.6952.311.5-6.40.471.620.1
200341.01 065.712.14.90.461.518.3
200451.61 344.114.015.70.501.617.4
200560.91 588.414.43.20.531.817.0
200674.81 950.916.716.30.591.916.2
2007108.22 821.821.025.30.742.316.2
2008131.63 434.121.52.70.822.515.3
200990.52 360.818.8-12.60.652.317.3
2010102.22 665.720.69.40.632.515.4
2011118.73 096.723.212.80.642.514.3
2012105.02 741.022.3-3.90.552.512.8
201399.52 597.421.0-5.80.512.312.5
2014111.02 899.623.712.80.552.515.3
201597.72 553.624.94.90.512.617.9
201692.42 416.724.4-1.90.482.416.5

Picture. Полска. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2016
Picture. Полска. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2016
Picture. Полска. Бруто-инвестиции, раст, %, 1970-2016

Полска и соседи

Полска и соседи. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Германија69.8255.7435.1466.5670.6667.7
Полска5.813.016.942.3102.292.4
Чешка9.819.456.351.4
Словачка5.55.721.520.3
Украина25.96.428.420.1
Белорусија5.12.723.312.0

Полска и соседи. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Германија888.73 265.95 499.15 724.68 290.08 150.7
Чешка948.81 881.95 339.24 848.1
Словачка1 040.61 056.93 976.93 721.6
Полска177.0366.3444.61 098.32 665.72 416.7
Белорусија503.3272.22 456.51 262.9
Украина502.2131.3619.9451.7

Полска и лидери

Полска и лидери. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина31.0108.3137.0417.12 904.74 945.6
Соединети Американски Држави229.8666.11 283.82 424.02 752.63 666.9
Јапонија86.5371.81 074.51 334.61 214.01 152.1
Индија12.244.995.8119.2655.8686.4
Германија69.8255.7435.1466.5670.6667.7
Полска5.813.016.942.3102.292.4

Полска и лидери. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави1 096.42 899.05 083.88 596.38 918.611 381.7
Јапонија824.93 155.78 629.810 464.99 443.59 018.4
Германија888.73 265.95 499.15 724.68 290.08 150.7
Народна Република Кина37.7108.9116.9325.12 136.03 523.7
Полска177.0366.3444.61 098.32 665.72 416.7
Индија22.164.4110.1113.3532.8518.2

© Ivan Kushnir