Економија

Порторико. Градежништво, 1970-2016

Порторико. Градежништво, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
19700.45167.80.45 0.210.6635.8
19710.57206.20.5521.30.240.7537.0
19720.57204.10.51-6.70.200.6733.7
19730.57199.90.48-7.10.160.5830.1
19740.59205.60.44-8.50.160.5427.5
19750.54184.20.35-20.60.120.4622.6
19760.46154.50.29-16.50.0980.3419.0
19770.38124.70.23-21.10.0720.2615.2
19780.40128.40.22-4.50.0630.2313.1
19790.42133.20.21-2.80.0580.2212.3
19800.43134.20.20-4.80.0540.2111.5
19810.51157.60.215.10.0650.2311.9
19820.44133.40.17-21.20.0580.209.7
19830.35104.50.13-23.20.0470.167.6
19840.38112.80.147.90.0510.167.9
19850.39114.50.141.50.0520.159.5
19860.38111.00.14-1.40.0420.149.5
19870.48139.40.1723.50.0460.1611.9
19880.63181.80.2228.60.0530.1913.8
19890.76217.20.2514.80.0610.2214.7
19900.82234.00.275.60.0600.2314.6
19910.88248.60.285.30.0630.2617.1
19920.91254.80.280.00.0630.2619.8
19931.0277.30.305.10.0660.2621.0
19941.1291.40.302.10.0660.2420.7
19951.2313.80.326.10.0670.2720.3
19961.2332.80.344.50.0710.2719.0
19971.5388.10.3915.20.0870.2920.4
19981.7456.10.4515.30.100.3121.0
19991.9511.80.4910.10.110.3422.3
20002.2573.90.5410.80.120.3523.9
20012.1549.00.52-3.80.120.3223.5
20021.9502.00.47-9.40.110.2921.3
20032.1543.50.506.00.100.3023.9
20042.2577.90.524.10.0950.2822.8
20052.1557.70.48-9.00.0830.2417.0
20062.1546.70.45-6.00.0730.2114.1
20072.0524.80.475.00.0620.1912.5
20082.0528.70.45-5.20.0570.1911.4
20091.7464.40.39-12.20.0530.1810.7
20101.5399.40.33-16.30.0430.159.4
20111.3351.70.28-14.20.0340.137.9
20121.3361.00.281.20.0330.127.7
20131.2329.70.26-10.00.0290.106.8
20141.1307.10.23-8.20.0260.0936.0
20151.1299.60.22-4.30.0270.0925.7
20161.0277.10.20-11.70.0240.0825.5

Picture. Порторико. Градежништво, млрд. $, 1970-2016
Picture. Порторико. Градежништво, по глава, $, 1970-2016
Picture. Порторико. Градежништво, раст, %, 1970-2016

Порторико и соседи

Порторико и соседи. Градежништво, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Доминиканска Република0.0680.450.571.95.46.2
Порторико0.450.430.822.21.51.0
Ангилја0.00040.00140.00940.0140.0190.022
Британски Девствени Острови0.00050.00040.00210.0200.0160.021

Порторико и соседи. Градежништво, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Ангилја69.6202.11 133.21 282.61 369.21 514.7
Британски Девствени Острови49.437.3125.4952.3579.2686.0
Доминиканска Република15.177.379.4218.7540.6581.5
Порторико167.8134.2234.0573.9399.4277.1

Порторико и лидери

Порторико и лидери. Градежништво, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави51.8130.8250.5462.3541.6792.5
Народна Република Кина3.413.118.066.8402.6745.3
Јапонија14.390.1275.6336.1273.2270.0
Индија2.88.417.727.9140.9155.0
Германија17.065.196.989.9132.2149.3
Порторико0.450.430.822.21.51.0

Порторико и лидери. Градежништво, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави247.3569.3992.11 639.51 754.82 459.8
Јапонија135.8764.92 213.52 635.02 125.42 113.3
Германија216.5831.31 224.51 103.31 634.61 822.2
Народна Република Кина4.213.215.452.1296.1531.0
Порторико167.8134.2234.0573.9399.4277.1
Индија5.112.120.426.5114.5117.0

© Ivan Kushnir