Економија

Бахреин. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016

 • Бахреин и соседи
 • Бахреин и лидери
 • Бахреин. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаЈугозападна Азија
  19700.331 562.20.33 0.0130.0950.93
  19710.361 624.30.341.10.0130.0920.98
  19720.451 971.50.3812.20.0140.0970.99
  19730.652 704.00.4313.20.0170.111.1
  19740.883 502.50.456.50.0200.121.1
  19750.923 464.50.44-3.60.0190.110.90
  19761.44 825.80.5423.20.0260.151.2
  19771.75 469.30.586.90.0280.151.1
  19781.85 535.50.50-13.20.0250.131.0
  19791.95 620.80.536.00.0240.130.85
  19802.46 662.90.6115.30.0260.141.1
  19812.87 529.20.621.40.0300.151.1
  19823.28 248.00.677.90.0340.171.2
  19833.38 296.30.670.720.0340.171.2
  19843.58 635.00.703.10.0360.171.3
  19853.17 333.70.55-20.30.0300.151.2
  19862.65 983.40.54-3.40.0220.101.00
  19872.86 252.50.540.390.0210.0971.0
  19883.16 767.60.6012.00.0210.0931.1
  19893.57 309.70.7118.20.0230.101.1
  19903.77 406.40.733.10.0210.0980.93
  19913.97 562.90.763.80.0210.0940.87
  19924.38 138.10.8410.80.0220.0950.95
  19934.48 201.90.850.890.0220.0860.93
  19944.58 173.60.85-0.00290.0210.0811.1
  19954.78 255.40.882.80.0200.0740.94
  19964.88 257.50.891.30.0200.0780.90
  19974.98 302.70.901.10.0210.0840.89
  19985.38 576.30.911.00.0220.0970.91
  19995.48 406.40.933.00.0220.0870.93
  20005.58 273.51.010.60.0220.0830.89
  20015.78 219.91.16.70.0220.0921.0
  20026.08 162.91.12.40.0220.0940.98
  20036.68 522.01.25.50.0220.0950.94
  20048.29 939.21.22.10.0250.110.98
  20058.59 599.31.34.00.0240.100.88
  20068.79 109.81.31.90.0230.0990.80
  20079.59 124.91.45.90.0220.0960.72
  200811.810 560.51.620.60.0250.100.76
  200912.610 624.71.811.70.0270.110.85
  201013.911 213.02.011.40.0280.100.83
  201115.211 920.72.29.40.0280.1000.85
  201216.412 639.72.34.70.0300.100.86
  201318.313 932.52.58.20.0320.110.88
  201418.914 145.82.50.580.0330.110.87
  201519.514 226.12.61.50.0350.120.94
  201620.014 016.52.60.210.0360.110.96

  Picture. Бахреин. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Бахреин. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Бахреин. Расходи за финална потрошувачка, раст, %, 1970-2016

  Бахреин и соседи

  Бахреин и соседи. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Саудиска Арабија2.667.488.5117.6277.2439.0
  Катар0.232.84.55.836.174.6
  Бахреин0.332.43.75.513.920.0

  Бахреин и соседи. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Катар2 063.512 380.09 374.89 843.220 259.729 015.8
  Бахреин1 562.26 662.97 406.48 273.511 213.014 016.5
  Саудиска Арабија445.56 914.75 421.75 662.310 108.413 601.4

  Бахреин и лидери

  Бахреин и лидери. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави842.12 209.54 773.78 236.612 724.415 478.8
  Народна Република Кина59.1198.0250.9769.12 939.36 022.7
  Јапонија122.7741.32 046.93 483.04 402.93 736.3
  Германија154.9757.01 335.31 478.22 568.92 532.9
  Обединето Кралство110.3486.7926.91 374.02 122.02 241.7
  Бахреин0.332.43.75.513.920.0

  Бахреин и лидери. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави4 017.69 616.118 903.729 209.441 227.448 044.2
  Обединето Кралство1 983.18 650.216 209.223 306.633 519.634 074.9
  Германија1 972.49 668.416 877.018 140.031 755.530 921.1
  Јапонија1 169.46 291.516 438.927 310.334 249.929 247.1
  Бахреин1 562.26 662.97 406.48 273.511 213.014 016.5
  Народна Република Кина71.9199.1214.0599.52 161.54 291.2

  © Ivan Kushnir