Економија

Народна Република Кина. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016

 • Народна Република Кина и соседи
 • Народна Република Кина и лидери
 • Народна Република Кина. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаИсточна Азија
  197059.171.959.1 2.416.829.3
  197163.174.662.86.22.316.327.6
  197273.184.266.15.32.315.825.2
  197387.999.570.36.32.314.823.2
  197492.1102.372.32.92.113.021.5
  1975101.3109.875.34.12.012.520.7
  1976101.3108.078.44.11.911.418.8
  1977110.6116.281.23.51.810.317.0
  1978132.6137.087.37.61.99.715.1
  1979165.8169.493.47.02.010.817.2
  1980198.0199.199.46.32.211.718.9
  1981192.3191.1104.95.62.110.417.1
  1982188.9184.5111.96.62.010.217.4
  1983205.5198.3125.512.22.110.317.3
  1984206.2196.0145.215.82.110.116.6
  1985201.5188.2165.914.22.010.015.6
  1986194.8178.6176.66.51.67.811.2
  1987205.2184.5189.37.21.57.19.8
  1988253.2223.7203.87.71.77.510.1
  1989293.0254.2215.45.71.98.411.3
  1990250.9214.0226.04.91.56.79.5
  1991255.7214.8246.49.01.46.28.6
  1992294.2244.6277.512.71.56.58.9
  1993360.9296.6313.613.01.87.19.4
  1994328.0267.0336.57.31.55.97.7
  1995433.4349.4365.78.71.96.99.0
  1996518.2414.7405.210.82.28.511.4
  1997573.1455.3433.26.92.49.713.2
  1998621.6490.6472.29.02.611.415.5
  1999684.0536.1526.611.52.811.114.9
  2000769.1599.5585.411.23.011.715.4
  2001828.2641.4624.26.63.213.317.7
  2002894.9689.2678.58.73.314.019.0
  2003960.6735.3719.16.03.213.819.0
  20041 076.3818.9773.47.63.213.919.6
  20051 238.0936.8859.011.13.415.021.6
  20061 438.91 082.4941.49.63.716.424.5
  20071 790.71 339.71 053.811.94.218.228.4
  20082 266.11 685.71 139.08.14.820.231.5
  20092 528.41 870.01 251.99.95.521.633.0
  20102 939.32 161.51 367.49.26.022.134.4
  20113 730.12 727.91 534.012.26.924.437.7
  20124 295.03 123.11 666.88.77.826.440.6
  20134 847.53 505.71 786.97.28.529.646.7
  20145 344.13 844.31 916.37.29.231.749.9
  20155 817.24 164.12 074.48.310.634.654.5
  20166 022.74 291.22 247.78.410.734.153.3

  Picture. Народна Република Кина. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Народна Република Кина. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Народна Република Кина. Расходи за финална потрошувачка, раст, %, 1970-2016

  Народна Република Кина и соседи

  Народна Република Кина и соседи. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина59.1198.0250.9769.12 939.36 022.7
  Јапонија122.7741.32 046.93 483.04 402.93 736.3
  Индија52.5153.2242.1340.31 094.41 591.8
  Јужна Кореја7.548.3170.0365.6709.2902.8
  Русија397.8159.71 070.7899.8
  Виетнам2.72.36.322.784.1154.1
  Казахстан23.613.583.289.3
  Мјанмар2.54.94.66.427.948.2

  Народна Република Кина и соседи. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Јапонија1 169.46 291.516 438.927 310.334 249.929 247.1
  Јужна Кореја233.51 269.23 959.97 714.814 311.317 774.5
  Русија2 695.51 091.07 479.16 249.9
  Казахстан1 429.0898.75 073.14 962.4
  Народна Република Кина71.9199.1214.0599.52 161.54 291.2
  Виетнам61.942.692.2282.8950.51 629.4
  Индија95.1219.7278.1323.3889.11 201.8
  Мјанмар95.7145.7113.0138.5555.9911.8

  Народна Република Кина и лидери

  Народна Република Кина и лидери. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави842.12 209.54 773.78 236.612 724.415 478.8
  Народна Република Кина59.1198.0250.9769.12 939.36 022.7
  Јапонија122.7741.32 046.93 483.04 402.93 736.3
  Германија154.9757.01 335.31 478.22 568.92 532.9
  Обединето Кралство110.3486.7926.91 374.02 122.02 241.7

  Народна Република Кина и лидери. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави4 017.69 616.118 903.729 209.441 227.448 044.2
  Обединето Кралство1 983.18 650.216 209.223 306.633 519.634 074.9
  Германија1 972.49 668.416 877.018 140.031 755.530 921.1
  Јапонија1 169.46 291.516 438.927 310.334 249.929 247.1
  Народна Република Кина71.9199.1214.0599.52 161.54 291.2

  © Ivan Kushnir