Економија

Хондурас. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016

 • Хондурас и соседи
 • Хондурас и лидери
 • Хондурас. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаСредна Америка
  19700.71260.60.71 0.0280.0671.7
  19710.74264.90.70-1.80.0270.0641.6
  19720.81279.80.746.00.0250.0641.6
  19730.90304.40.797.60.0240.0641.5
  19741.1350.20.800.420.0250.0671.4
  19751.2388.50.834.50.0250.0691.3
  19761.4429.60.9716.00.0260.0711.4
  19771.6491.81.112.50.0280.0761.8
  19781.8522.41.12.10.0260.0751.6
  19792.1585.81.1-0.180.0260.0781.5
  19802.5691.11.28.50.0280.0841.4
  19812.9763.01.20.820.0310.0861.2
  19823.1782.61.21.00.0320.0871.9
  19833.3822.51.2-1.50.0340.0892.3
  19843.6857.51.36.80.0360.0892.1
  19853.8897.41.31.10.0380.0902.1
  19864.0916.71.46.40.0340.0892.9
  19874.3944.61.42.30.0320.0893.0
  19884.6976.51.53.40.0310.0872.5
  19895.31 092.11.54.80.0340.0932.4
  19902.9593.01.5-2.30.0170.0481.2
  19912.9569.31.52.50.0160.0450.96
  19923.2614.41.63.70.0170.0470.91
  19933.2591.51.62.20.0160.0440.74
  19943.0539.41.6-0.320.0140.0380.66
  19953.5609.41.61.10.0150.0421.1
  19963.6620.61.75.20.0150.0421.0
  19974.2692.31.82.60.0180.0460.98
  19984.9786.51.95.90.0200.0511.1
  19995.3826.61.90.590.0210.0531.0
  20006.0927.42.08.10.0240.0570.99
  20016.7996.52.14.80.0260.0611.0
  20026.91 010.82.23.70.0260.0621.0
  20037.31 039.62.34.60.0240.0621.1
  20047.91 095.02.45.00.0240.0621.1
  20058.91 202.02.66.80.0250.0641.1
  200610.11 342.02.87.90.0260.0681.2
  200711.71 514.03.07.10.0270.0731.3
  200813.51 710.73.13.20.0290.0791.4
  200914.21 765.03.11.20.0310.0841.7
  201015.21 856.53.22.80.0310.0841.6
  201116.61 987.43.32.80.0310.0861.6
  201217.62 065.13.54.00.0320.0891.6
  201318.32 108.43.63.70.0320.0901.5
  201418.92 145.83.61.70.0330.0901.6
  201519.22 146.23.83.10.0350.0921.7
  201619.82 172.53.94.10.0350.0941.9

  Picture. Хондурас. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Хондурас. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Хондурас. Расходи за финална потрошувачка, раст, %, 1970-2016

  Хондурас и соседи

  Хондурас и соседи. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Гватемала1.56.26.215.839.965.2
  Ел Салвадор0.883.14.712.922.227.0
  Хондурас0.712.52.96.015.219.8
  Никарагва0.852.53.04.88.311.5

  Хондурас и соседи. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Ел Салвадор240.8668.5903.12 195.63 599.14 259.5
  Гватемала264.9849.9671.41 355.42 728.03 934.3
  Хондурас260.6691.1593.0927.41 856.52 172.5
  Никарагва355.6754.0732.5950.91 443.41 865.8

  Хондурас и лидери

  Хондурас и лидери. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави842.12 209.54 773.78 236.612 724.415 478.8
  Народна Република Кина59.1198.0250.9769.12 939.36 022.7
  Јапонија122.7741.32 046.93 483.04 402.93 736.3
  Германија154.9757.01 335.31 478.22 568.92 532.9
  Обединето Кралство110.3486.7926.91 374.02 122.02 241.7
  Хондурас0.712.52.96.015.219.8

  Хондурас и лидери. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави4 017.69 616.118 903.729 209.441 227.448 044.2
  Обединето Кралство1 983.18 650.216 209.223 306.633 519.634 074.9
  Германија1 972.49 668.416 877.018 140.031 755.530 921.1
  Јапонија1 169.46 291.516 438.927 310.334 249.929 247.1
  Народна Република Кина71.9199.1214.0599.52 161.54 291.2
  Хондурас260.6691.1593.0927.41 856.52 172.5

  © Ivan Kushnir