Економија

Јапонија. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016

 • Јапонија и соседи
 • Јапонија и лидери
 • Јапонија. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаИсточна Азија
  1970122.71 169.4122.7 4.934.960.8
  1971143.21 345.5130.16.05.236.962.7
  1972191.81 776.2140.68.16.041.466.2
  1973259.92 372.5151.98.16.843.968.7
  1974297.32 677.6151.7-0.166.942.069.2
  1975343.43 054.8160.96.16.942.370.2
  1976386.33 397.7166.03.27.343.471.5
  1977476.44 148.7172.84.18.044.573.4
  1978667.05 754.9181.85.29.448.876.1
  1979704.56 027.3192.76.08.745.773.1
  1980741.36 291.5195.71.58.143.770.9
  1981812.76 843.8200.72.68.744.072.3
  1982770.56 441.8209.94.68.241.670.9
  1983852.07 073.8217.93.88.842.971.6
  1984894.97 383.3224.53.09.043.672.0
  1985939.57 707.5232.33.59.246.572.9
  19861 386.311 314.8240.83.611.755.579.4
  19871 689.213 724.7251.14.312.758.280.6
  19882 008.516 250.7263.34.913.659.279.9
  19891 993.516 068.2274.94.412.956.876.6
  19902 046.916 438.9288.04.811.954.777.1
  19912 319.118 561.8295.52.612.756.477.8
  19922 570.120 505.1302.12.213.257.277.3
  19933 001.123 872.2306.61.515.058.977.8
  19943 363.926 684.0314.42.615.860.979.0
  19953 751.929 688.1323.22.816.059.977.6
  19963 320.826 219.8330.12.113.954.572.9
  19973 045.824 001.0333.00.8712.851.770.4
  19982 809.422 098.6332.4-0.1811.851.670.3
  19993 254.025 554.2338.01.713.153.070.8
  20003 483.027 310.3345.22.113.752.969.9
  20013 132.124 522.3353.02.312.250.267.0
  20023 044.923 806.7358.51.511.447.564.7
  20033 285.725 655.4361.90.9510.947.165.0
  20043 545.427 652.4366.51.310.645.964.5
  20053 506.727 324.0370.61.19.742.461.1
  20063 345.126 045.4373.60.798.738.156.9
  20073 324.325 869.2377.30.997.733.852.7
  20083 778.629 393.7374.3-0.788.033.652.6
  20094 087.031 789.2374.2-0.0248.934.853.3
  20104 402.934 249.9382.82.38.933.151.5
  20114 829.937 585.2383.50.208.931.648.8
  20124 893.838 106.5391.01.98.930.146.3
  20134 079.531 793.5399.42.17.224.939.3
  20143 810.329 730.2397.4-0.506.622.635.6
  20153 351.026 184.6398.10.186.119.931.4
  20163 736.329 247.1400.60.646.721.233.1

  Picture. Јапонија. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Јапонија. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Јапонија. Расходи за финална потрошувачка, раст, %, 1970-2016

  Јапонија и соседи

  Јапонија и соседи. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина59.1198.0250.9769.12 939.36 022.7
  Јапонија122.7741.32 046.93 483.04 402.93 736.3
  Јужна Кореја7.548.3170.0365.6709.2902.8
  Русија397.8159.71 070.7899.8

  Јапонија и соседи. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Јапонија1 169.46 291.516 438.927 310.334 249.929 247.1
  Јужна Кореја233.51 269.23 959.97 714.814 311.317 774.5
  Русија2 695.51 091.07 479.16 249.9
  Народна Република Кина71.9199.1214.0599.52 161.54 291.2

  Јапонија и лидери

  Јапонија и лидери. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави842.12 209.54 773.78 236.612 724.415 478.8
  Народна Република Кина59.1198.0250.9769.12 939.36 022.7
  Јапонија122.7741.32 046.93 483.04 402.93 736.3
  Германија154.9757.01 335.31 478.22 568.92 532.9
  Обединето Кралство110.3486.7926.91 374.02 122.02 241.7

  Јапонија и лидери. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави4 017.69 616.118 903.729 209.441 227.448 044.2
  Обединето Кралство1 983.18 650.216 209.223 306.633 519.634 074.9
  Германија1 972.49 668.416 877.018 140.031 755.530 921.1
  Јапонија1 169.46 291.516 438.927 310.334 249.929 247.1
  Народна Република Кина71.9199.1214.0599.52 161.54 291.2

  © Ivan Kushnir