Економија

Полска. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  197023.4716.123.4 0.942.47.2
  197125.9789.025.17.50.942.47.5
  197228.7864.826.34.70.902.27.2
  197333.91 014.927.44.10.892.17.2
  197437.91 126.529.37.00.882.27.8
  197540.41 188.631.05.60.811.97.4
  197645.71 335.133.78.90.862.18.2
  197750.01 446.836.06.80.832.18.2
  197856.31 614.037.85.00.801.98.1
  197962.61 778.139.13.40.771.88.3
  198048.61 368.736.3-7.20.531.36.2
  198150.71 412.535.0-3.70.541.46.5
  198252.21 441.131.3-10.50.551.56.5
  198362.71 716.632.85.00.641.87.6
  198462.01 683.334.44.60.631.98.0
  198556.91 533.035.53.20.561.77.4
  198658.71 572.336.94.00.501.47.9
  198749.81 327.837.82.30.370.997.0
  198850.81 347.938.82.60.340.927.2
  198953.61 417.838.3-1.30.350.977.6
  199044.91 182.134.0-11.20.260.677.0
  199170.81 860.636.57.40.391.012.3
  199279.12 072.437.73.30.411.116.8
  199380.72 106.339.44.60.401.215.3
  199489.02 318.040.73.20.421.216.6
  1995111.02 885.842.34.00.471.419.1
  1996127.33 305.845.37.00.531.521.3
  1997127.43 305.448.16.20.531.620.4
  1998138.73 596.550.14.20.581.725.6
  1999136.33 534.452.65.00.551.730.4
  2000140.43 643.054.74.00.551.929.8
  2001158.24 108.056.12.40.622.128.6
  2002168.84 386.658.03.50.632.026.6
  2003182.34 743.559.22.00.611.823.8
  2004210.35 478.261.64.10.631.821.9
  2005248.46 475.863.02.20.692.021.0
  2006277.17 226.666.15.00.722.119.5
  2007336.18 767.769.45.00.782.218.5
  2008429.111 196.073.76.20.912.618.7
  2009353.19 212.676.33.60.772.318.5
  2010386.710 091.278.52.80.782.518.4
  2011420.510 973.380.02.00.772.516.6
  2012397.510 374.580.50.500.722.515.2
  2013414.510 820.181.10.830.732.514.9
  2014426.311 132.283.42.80.732.516.4
  2015364.99 535.485.82.80.662.519.2
  2016359.99 416.288.63.40.642.519.5

  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка, раст, %, 1970-2016

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија154.9757.01 335.31 478.22 568.92 532.9
  Полска23.448.644.9140.4386.7359.9
  Чешка28.843.2144.3129.2
  Украина69.124.4113.179.0
  Словачка12.715.569.366.4
  Белорусија13.98.341.033.5

  Полска и соседи. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија1 972.49 668.416 877.018 140.031 755.530 921.1
  Словачка2 392.62 871.412 824.712 189.9
  Чешка2 789.14 202.813 699.912 180.5
  Полска716.11 368.71 182.13 643.010 091.29 416.2
  Белорусија1 356.3833.14 330.13 534.0
  Украина1 342.0499.52 469.81 778.1

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави842.12 209.54 773.78 236.612 724.415 478.8
  Народна Република Кина59.1198.0250.9769.12 939.36 022.7
  Јапонија122.7741.32 046.93 483.04 402.93 736.3
  Германија154.9757.01 335.31 478.22 568.92 532.9
  Обединето Кралство110.3486.7926.91 374.02 122.02 241.7
  Полска23.448.644.9140.4386.7359.9

  Полска и лидери. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави4 017.69 616.118 903.729 209.441 227.448 044.2
  Обединето Кралство1 983.18 650.216 209.223 306.633 519.634 074.9
  Германија1 972.49 668.416 877.018 140.031 755.530 921.1
  Јапонија1 169.46 291.516 438.927 310.334 249.929 247.1
  Полска716.11 368.71 182.13 643.010 091.29 416.2
  Народна Република Кина71.9199.1214.0599.52 161.54 291.2

  © Ivan Kushnir