Економија

Чад. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016

 • Чад и соседи
 • Чад и лидери
 • Чад. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаЦентрална Африка
  19700.3390.00.33 0.0130.393.8
  19710.3695.70.342.80.0130.383.8
  19720.3797.60.31-7.50.0120.353.5
  19730.43109.20.30-3.90.0110.343.2
  19740.47117.50.327.40.0110.303.0
  19750.68167.50.3611.80.0140.363.9
  19760.62148.30.35-2.40.0120.303.6
  19770.62145.90.34-3.20.0100.252.9
  19780.74170.50.34-0.370.0100.252.8
  19790.79180.20.32-6.20.00980.242.9
  19800.69153.10.25-20.60.00750.172.3
  19810.81175.90.22-10.70.00870.202.8
  19820.77162.90.246.80.00810.192.8
  19831.1218.50.4481.80.0110.263.9
  19841.0210.50.43-1.50.0110.264.9
  19851.1221.90.4914.40.0110.294.6
  19861.4267.70.48-2.20.0120.394.7
  19871.5284.10.505.00.0120.434.8
  19881.7300.50.523.60.0110.435.0
  19891.7288.20.544.30.0110.434.3
  19901.9326.80.562.20.0110.464.5
  19911.8296.10.55-0.700.0100.424.0
  19922.0314.60.572.70.0100.423.9
  19931.9285.00.605.80.00940.414.0
  19941.3199.20.60-0.920.00640.314.5
  19951.8252.70.613.20.00760.386.4
  19961.9266.20.620.400.00800.407.1
  19971.7221.80.61-1.40.00700.325.3
  19982.1268.70.669.40.00870.406.2
  19992.0245.60.739.90.00800.386.5
  20001.8211.20.72-0.890.00690.355.6
  20011.8212.20.71-2.70.00720.375.5
  20023.4376.00.722.20.0130.669.2
  20034.1436.10.754.50.0140.679.2
  20044.6471.50.794.60.0140.639.1
  20055.0492.70.813.30.0140.598.4
  20065.6534.90.865.60.0140.618.1
  20076.2579.60.9914.90.0150.567.5
  20087.7694.31.01.90.0160.617.4
  20098.1702.31.18.50.0180.637.5
  20108.1683.31.315.90.0160.567.5
  20119.5774.91.2-2.50.0180.587.1
  20129.3733.11.36.70.0170.536.2
  201310.0764.61.47.50.0180.536.0
  201410.7786.71.3-8.30.0180.535.7
  20159.3661.21.410.50.0170.495.4
  20168.6596.11.3-9.30.0150.485.2

  Picture. Чад. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Чад. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Чад. Расходи за финална потрошувачка, раст, %, 1970-2016

  Чад и соседи

  Чад и соседи. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Нигерија16.3139.734.243.9276.2362.4
  Судан1.15.911.012.054.170.2
  Либија1.818.122.625.829.635.8
  Камерун1.17.910.27.821.326.6
  Чад0.330.691.91.88.18.6
  Нигер0.412.22.41.65.06.2
  Централноафриканска Република0.251.31.50.922.01.9

  Чад и соседи. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Либија843.85 612.05 103.14 815.74 805.95 680.7
  Нигерија290.71 901.3359.4358.71 741.41 948.6
  Судан81.7306.5426.4353.11 216.71 773.8
  Камерун175.1920.2873.7511.61 067.81 135.4
  Чад90.0153.1326.8211.2683.3596.1
  Централноафриканска Република138.4555.1500.0244.6453.8412.4
  Нигер91.4360.3302.5140.2302.6300.2

  Чад и лидери

  Чад и лидери. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави842.12 209.54 773.78 236.612 724.415 478.8
  Народна Република Кина59.1198.0250.9769.12 939.36 022.7
  Јапонија122.7741.32 046.93 483.04 402.93 736.3
  Германија154.9757.01 335.31 478.22 568.92 532.9
  Обединето Кралство110.3486.7926.91 374.02 122.02 241.7
  Чад0.330.691.91.88.18.6

  Чад и лидери. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави4 017.69 616.118 903.729 209.441 227.448 044.2
  Обединето Кралство1 983.18 650.216 209.223 306.633 519.634 074.9
  Германија1 972.49 668.416 877.018 140.031 755.530 921.1
  Јапонија1 169.46 291.516 438.927 310.334 249.929 247.1
  Народна Република Кина71.9199.1214.0599.52 161.54 291.2
  Чад90.0153.1326.8211.2683.3596.1

  © Ivan Kushnir