Економија

Босна и Херцеговина. Извоз, 1990-2016

 • Босна и Херцеговина и соседи
 • Босна и Херцеговина и лидери
 • Босна и Херцеговина. Извоз, 1990-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1990СветотЕвропаЈужна Европа
  19901.8393.71.8 0.0400.0790.47
  19911.4321.61.6-8.10.0310.0630.38
  19921.1249.61.5-9.10.0210.0400.26
  19930.82201.21.5-0.790.0170.0350.22
  19940.68171.01.717.50.0120.0270.16
  19950.42108.01.82.90.00650.0140.083
  19960.67176.43.9118.50.00990.0210.12
  19971.1287.86.465.60.0150.0350.20
  19980.94250.07.923.20.0140.0290.17
  19991.1287.99.621.60.0150.0330.20
  20001.6431.110.914.20.0200.0480.29
  20011.7445.411.66.20.0220.0490.29
  20021.7444.611.3-2.70.0210.0460.28
  20032.6698.212.712.50.0280.0610.36
  20042.9779.213.45.30.0260.0560.34
  20053.5938.816.120.30.0270.0620.39
  20064.51 192.118.515.40.0300.0690.44
  20074.31 133.115.4-17.00.0250.0550.35
  20085.11 363.315.61.10.0260.0590.38
  20094.41 175.715.1-3.20.0280.0640.42
  20105.11 370.417.213.90.0270.0670.45
  20116.01 619.117.94.60.0270.0660.45
  20125.61 527.418.00.0490.0240.0630.44
  20136.11 701.619.47.80.0260.0670.46
  20146.31 773.020.24.40.0260.0670.46
  20155.61 581.621.56.30.0260.0680.47
  20166.01 702.622.86.10.0290.0730.49

  Picture. Босна и Херцеговина. Извоз, млрд. $, 1990-2016
  Picture. Босна и Херцеговина. Извоз, по глава, $, 1990-2016
  Picture. Босна и Херцеговина. Извоз, раст, %, 1990-2016
  Picture. Босна и Херцеговина. Извоз, структура (земји), %, 2016
  Picture. Босна и Херцеговина. Извоз, структура (Lall), %, 2016

  Босна и Херцеговина и соседи

  Босна и Херцеговина и соседи. Извоз, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Хрватска7.57.922.525.2
  Србија4.70.9213.019.2
  Босна и Херцеговина1.81.65.16.0
  Црна Гора0.650.301.51.8

  Босна и Херцеговина и соседи. Извоз, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Хрватска1 575.21 795.05 202.15 971.0
  Црна Гора1 064.3488.82 455.92 815.3
  Србија496.0123.11 782.32 714.3
  Босна и Херцеговина393.7431.11 370.41 702.6

  Босна и Херцеговина и лидери

  Босна и Херцеговина и лидери. Извоз, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави551.91 096.81 852.32 214.6
  Народна Република Кина55.3279.51 602.52 197.9
  Германија404.1601.21 443.71 603.9
  Јапонија323.1519.3857.1797.5
  Обединето Кралство247.1409.4688.8739.2
  Босна и Херцеговина1.81.65.16.0

  Босна и Херцеговина и лидери. Извоз, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Германија5 108.27 377.217 847.019 580.4
  Обединето Кралство4 322.06 944.610 879.611 236.0
  Соединети Американски Држави2 185.53 889.76 001.66 873.7
  Јапонија2 594.94 071.66 667.46 243.0
  Босна и Херцеговина393.7431.11 370.41 702.6
  Народна Република Кина47.2217.81 178.41 566.0

  © Ivan Kushnir