Економија

Јапонија. Извоз, 1970-2016

Јапонија. Извоз, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаИсточна Азија
197022.4213.622.4 5.838.470.3
197127.4257.826.016.06.439.070.6
197232.8304.127.14.16.438.068.8
197342.3386.128.55.26.132.364.9
197463.6573.135.123.16.629.969.4
197565.1579.034.7-0.956.429.468.8
197677.5681.740.516.66.829.567.6
197792.1802.445.311.77.230.867.8
1978109.9948.645.1-0.257.433.266.4
1979119.01 018.447.14.36.428.062.6
1980147.61 253.055.117.06.527.062.4
1981175.01 474.162.413.37.729.063.2
1982160.51 341.863.31.47.529.461.5
1983168.01 395.166.55.08.031.061.0
1984192.81 590.976.615.38.733.160.3
1985197.51 619.980.75.38.835.560.4
1986230.41 880.276.5-5.19.338.859.6
1987255.22 073.176.5-0.108.835.555.1
1988297.92 410.681.66.78.935.253.6
1989312.52 519.189.39.58.734.153.3
1990323.12 594.995.77.27.431.552.2
1991353.42 828.4100.75.27.931.751.1
1992380.93 038.6105.24.47.530.449.6
1993404.63 218.5105.50.368.229.948.8
1994441.83 504.7109.63.98.128.746.9
1995488.93 868.5114.34.27.627.144.8
1996458.23 617.7119.84.86.824.241.3
1997465.73 669.7133.011.16.723.239.2
1998424.43 338.4129.7-2.46.223.238.4
1999454.03 565.4132.31.96.323.038.7
2000519.34 071.6149.112.76.521.937.3
2001440.23 446.6139.1-6.75.720.134.5
2002453.43 545.0149.97.85.619.132.6
2003517.44 040.3164.29.55.518.631.4
2004624.64 871.8187.614.35.518.030.8
2005666.35 192.2201.17.25.216.228.6
2006719.15 599.0221.810.34.814.926.5
2007789.96 146.6241.08.74.614.024.8
2008877.86 828.5244.81.64.413.324.3
2009655.05 094.8187.5-23.44.112.122.0
2010857.16 667.4234.124.94.512.522.5
2011919.07 151.5233.6-0.254.111.020.3
2012902.27 025.4233.4-0.0894.010.319.1
2013820.66 395.0235.10.763.59.116.8
2014850.86 638.3257.09.33.69.316.6
2015773.06 040.4264.62.93.69.416.0
2016797.56 243.0267.61.23.810.117.5

Picture. Јапонија. Извоз, млрд. $, 1970-2016
Picture. Јапонија. Извоз, по глава, $, 1970-2016
Picture. Јапонија. Извоз, раст, %, 1970-2016
Picture. Јапонија. Извоз, структура (земји), %, 2016
Picture. Јапонија. Извоз, структура (Lall), %, 2016

Јапонија и соседи

Јапонија и соседи. Извоз, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина2.721.355.3279.51 602.52 197.9
Јапонија22.4147.6323.1519.3857.1797.5
Јужна Кореја1.018.570.8196.6540.9596.1
Русија109.7114.4445.5330.7

Јапонија и соседи. Извоз, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Јужна Кореја31.9486.01 649.14 149.310 915.811 735.9
Јапонија213.61 253.02 594.94 071.66 667.46 243.0
Русија743.1781.63 112.02 297.4
Народна Република Кина3.321.447.2217.81 178.41 566.0

Јапонија и лидери

Јапонија и лидери. Извоз, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави59.7280.8551.91 096.81 852.32 214.6
Народна Република Кина2.721.355.3279.51 602.52 197.9
Германија32.6176.8404.1601.21 443.71 603.9
Јапонија22.4147.6323.1519.3857.1797.5
Обединето Кралство27.9147.2247.1409.4688.8739.2

Јапонија и лидери. Извоз, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Германија415.22 257.75 108.27 377.217 847.019 580.4
Обединето Кралство501.62 617.04 322.06 944.610 879.611 236.0
Соединети Американски Држави284.81 222.12 185.53 889.76 001.66 873.7
Јапонија213.61 253.02 594.94 071.66 667.46 243.0
Народна Република Кина3.321.447.2217.81 178.41 566.0

© Ivan Kushnir