Економија

Порторико. Извоз, 1970-2016

Порторико. Извоз, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
19702.3834.72.3 0.592.233.7
19712.4873.92.44.10.562.231.7
19722.6938.02.54.90.512.130.1
19733.21 147.02.918.00.472.031.2
19744.21 452.83.01.40.441.931.0
19754.11 383.32.4-17.30.401.727.1
19764.31 447.32.4-0.380.381.728.2
19776.22 041.33.335.40.482.234.5
19786.92 242.23.54.90.472.134.1
19798.52 695.63.810.10.452.134.9
19809.73 034.03.7-3.30.432.034.5
198111.23 473.93.7-0.470.502.137.2
198212.13 714.83.71.50.572.440.0
198311.73 552.93.6-4.40.562.338.6
198413.33 980.63.910.10.602.435.0
198514.14 184.04.14.30.632.541.4
198615.14 427.04.48.30.612.743.4
198716.34 752.64.77.30.562.643.3
198818.15 225.85.28.50.542.443.3
198920.95 980.35.812.40.582.547.0
199023.86 773.86.411.20.552.648.8
199125.97 298.86.85.80.582.755.0
199226.17 284.46.7-2.30.512.656.2
199325.77 097.66.3-4.60.522.455.8
199427.77 575.26.63.90.512.354.7
199530.18 166.36.94.30.472.254.6
199629.98 042.86.4-7.10.442.153.6
199731.58 412.86.4-0.370.452.053.6
199837.39 907.77.112.10.542.357.2
199941.510 949.37.43.50.582.557.6
200045.812 062.17.97.50.582.457.7
200155.214 538.19.418.40.723.063.0
200255.614 659.89.2-2.40.693.163.7
200362.716 558.010.211.50.673.364.1
200466.417 581.410.63.60.583.062.4
200568.618 206.210.92.80.532.858.5
200672.619 340.311.66.20.492.656.3
200772.919 466.010.6-7.90.422.354.8
200876.620 507.510.5-1.30.392.253.3
200974.219 915.810.1-3.60.472.659.2
201074.319 993.69.7-3.90.392.155.8
201176.620 657.29.7-0.930.341.951.7
201274.820 217.39.0-6.60.331.850.3
201374.820 265.38.8-2.00.321.849.5
201474.520 252.58.7-2.10.311.749.8
201578.121 261.29.04.10.372.053.3
201681.222 140.69.33.20.392.153.0

Picture. Порторико. Извоз, млрд. $, 1970-2016
Picture. Порторико. Извоз, по глава, $, 1970-2016
Picture. Порторико. Извоз, раст, %, 1970-2016

Порторико и соседи

Порторико и соседи. Извоз, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Порторико2.39.723.845.874.381.2
Доминиканска Република0.522.64.08.512.018.0
Британски Девствени Острови0.00270.0180.100.770.981.1
Ангилја0.00180.00550.0410.0690.130.15

Порторико и соседи. Извоз, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Британски Девствени Острови279.71 630.36 315.237 217.235 819.035 462.0
Порторико834.73 034.06 773.812 062.119 993.622 140.6
Ангилја276.2819.74 941.56 265.99 261.79 982.5
Доминиканска Република114.5440.6556.1993.21 215.81 691.8

Порторико и лидери

Порторико и лидери. Извоз, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави59.7280.8551.91 096.81 852.32 214.6
Народна Република Кина2.721.355.3279.51 602.52 197.9
Германија32.6176.8404.1601.21 443.71 603.9
Јапонија22.4147.6323.1519.3857.1797.5
Обединето Кралство27.9147.2247.1409.4688.8739.2
Порторико2.39.723.845.874.381.2

Порторико и лидери. Извоз, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Порторико834.73 034.06 773.812 062.119 993.622 140.6
Германија415.22 257.75 108.27 377.217 847.019 580.4
Обединето Кралство501.62 617.04 322.06 944.610 879.611 236.0
Соединети Американски Држави284.81 222.12 185.53 889.76 001.66 873.7
Јапонија213.61 253.02 594.94 071.66 667.46 243.0
Народна Република Кина3.321.447.2217.81 178.41 566.0

© Ivan Kushnir