Економија

Холандски Антили. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, 1970-2012

 • Холандски Антили и соседи
 • Холандски Антили и лидери
 • Холандски Антили. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, 1970-2012
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
  19700.044290.20.044 0.00500.0151.1
  19710.048311.00.0466.50.00500.0150.99
  19720.054348.80.0494.50.00490.0150.97
  19730.061388.60.0514.40.00440.0151.0
  19740.077483.90.0535.30.00500.0171.1
  19750.091566.60.0542.00.00540.0191.1
  19760.10642.90.0598.20.00560.0191.3
  19770.11713.20.07934.20.00550.0181.4
  19780.14851.60.0834.60.00540.0181.4
  19790.181 100.50.09514.50.00620.0201.6
  19800.171 075.70.091-3.80.00550.0191.4
  19810.191 196.00.090-1.60.00610.0181.5
  19820.201 202.80.084-6.80.00640.0191.5
  19830.211 239.20.0874.20.00660.0201.5
  19840.181 101.20.076-12.60.00580.0161.2
  19850.211 215.90.0827.20.00630.0161.6
  19860.331 954.00.09618.10.00880.0252.4
  19870.311 818.40.087-9.20.00730.0232.1
  19880.432 466.60.1233.70.00870.0292.6
  19890.543 101.90.1421.40.0110.0342.9
  19900.543 073.70.14-4.20.00950.0332.8
  19910.593 374.50.156.90.0100.0373.4
  19920.573 231.70.14-5.50.00940.0343.6
  19930.573 231.90.13-1.90.00930.0323.6
  19940.553 153.00.13-4.50.00850.0283.4
  19950.623 539.00.149.80.00850.0303.3
  19960.764 410.90.1719.50.0100.0343.5
  19970.734 286.10.16-5.90.01000.0302.9
  19980.724 282.90.15-5.60.00990.0282.6
  19990.744 480.50.152.00.00980.0272.5
  20000.875 310.40.1712.00.0110.0292.7
  20010.885 422.20.171.000.0110.0302.7
  20020.905 584.70.181.40.0120.0312.8
  20030.905 643.20.17-0.550.0100.0303.0
  20040.915 691.80.17-0.530.00910.0272.8
  20050.915 644.60.182.80.00820.0242.3
  20061.06 325.10.2010.50.00850.0252.4
  20071.27 232.40.2314.60.00870.0282.6
  20081.37 798.90.244.00.00870.0302.8
  20091.37 454.90.22-4.60.00930.0343.1
  20101.47 959.60.232.10.00930.0353.4
  20111.47 548.70.230.1000.00790.0313.1
  20121.47 437.60.23-0.490.00770.0293.0

  Picture. Холандски Антили. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2012
  Picture. Холандски Антили. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2012
  Picture. Холандски Антили. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, раст, %, 1970-2012

  Холандски Антили и соседи

  Холандски Антили и соседи. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Венецуела4.726.69.024.673.677.4
  Холандски Антили0.0440.170.540.871.41.4
  Аруба0.0600.100.250.450.690.68

  Холандски Антили и соседи. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Холандски Антили290.21 075.73 073.75 310.47 959.67 437.6
  Аруба1 024.51 692.74 005.84 958.76 802.86 584.6
  Венецуела404.01 735.4455.01 005.42 534.52 590.6

  Холандски Антили и лидери

  Холандски Антили и лидери. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Народна Република Кина23.089.896.9405.02 744.83 875.0
  Соединети Американски Држави227.8672.41 269.32 369.52 691.13 064.3
  Јапонија78.5362.71 049.01 338.41 215.81 390.7
  Германија63.0246.1431.6448.9667.1716.4
  Индија10.140.084.7114.8588.1673.5
  Холандски Антили0.0440.170.540.871.41.4

  Холандски Антили и лидери. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Јапонија747.93 078.38 425.110 494.79 457.810 828.9
  Соединети Американски Држави1 086.82 926.45 026.48 402.98 719.39 779.8
  Германија802.53 143.35 455.15 509.18 246.98 836.7
  Холандски Антили290.21 075.73 073.75 310.47 959.67 437.6
  Народна Република Кина27.990.382.7315.72 018.42 817.7
  Индија18.257.397.3109.0477.8533.1

  © Ivan Kushnir