Економија

Полска. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, 1970-2016

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  19706.2189.26.2 0.711.53.6
  19716.8207.86.67.60.711.53.8
  19727.5227.36.94.50.681.53.9
  19738.9266.47.23.80.641.43.6
  197410.0295.57.76.80.651.44.1
  197510.9320.78.37.90.641.44.3
  197611.9346.18.97.60.651.54.5
  197713.0377.19.45.20.621.54.6
  197814.7420.19.84.30.581.44.6
  197916.4465.510.13.60.571.45.0
  198014.9420.410.86.20.471.14.6
  198110.7298.18.7-19.10.330.923.4
  198214.0386.87.5-13.70.451.23.9
  198316.2443.68.28.80.521.44.3
  198416.7454.19.09.80.521.64.7
  198516.0430.59.44.30.491.54.6
  198617.2460.79.84.50.461.35.2
  198715.3408.610.24.10.360.974.8
  198816.5436.810.86.10.340.935.3
  198914.3378.110.6-2.10.280.816.1
  199013.0341.49.5-10.60.230.615.4
  199115.6410.19.0-4.50.270.758.1
  199214.8388.29.32.40.240.688.0
  199314.3373.59.52.90.230.778.9
  199418.6484.710.49.20.280.9511.5
  199524.8645.312.116.70.341.114.6
  199631.1807.214.519.70.421.417.9
  199735.3915.917.822.30.481.720.5
  199841.81 084.720.314.20.581.927.9
  199941.21 069.221.76.80.551.932.6
  200040.81 059.222.22.20.521.929.1
  200139.11 013.919.8-10.50.511.924.4
  200236.7953.518.6-6.10.471.621.3
  200339.61 029.818.81.20.451.518.8
  200446.81 219.820.16.70.471.517.3
  200557.91 510.121.88.30.521.717.3
  200670.41 835.725.115.30.571.916.6
  200796.52 516.429.919.00.692.115.8
  2008123.43 219.332.58.80.802.515.6
  200994.42 461.931.7-2.70.672.316.6
  201097.32 538.731.6-0.0400.632.415.4
  2011109.42 856.034.48.80.622.414.7
  201299.12 585.733.8-1.80.542.413.2
  201398.72 575.633.4-1.10.522.312.8
  2014107.62 811.036.810.00.552.515.1
  201595.92 507.439.16.10.512.518.0
  201685.22 228.836.0-7.90.462.217.0

  Picture. Полска. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Полска. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Полска. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, раст, %, 1970-2016

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија63.0246.1431.6448.9667.1700.1
  Полска6.214.913.040.897.385.2
  Чешка10.018.956.049.0
  Словачка5.35.719.819.0
  Украина22.66.423.214.2
  Белорусија4.22.722.211.4

  Полска и соседи. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија802.53 143.35 455.15 509.18 246.98 547.0
  Чешка963.11 840.25 315.24 616.4
  Словачка1 004.41 047.63 659.63 498.0
  Полска189.2420.4341.41 059.22 538.72 228.8
  Белорусија413.7270.42 345.91 197.5
  Украина439.1131.5506.9319.0

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина23.089.896.9405.02 744.84 760.3
  Соединети Американски Држави227.8672.41 269.32 369.52 691.13 631.9
  Јапонија78.5362.71 049.01 338.41 215.81 142.6
  Германија63.0246.1431.6448.9667.1700.1
  Индија10.140.084.7114.8588.1637.5
  Полска6.214.913.040.897.385.2

  Полска и лидери. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 086.82 926.45 026.48 402.98 719.311 272.8
  Јапонија747.93 078.38 425.110 494.79 457.88 943.9
  Германија802.53 143.35 455.15 509.18 246.98 547.0
  Народна Република Кина27.990.382.7315.72 018.43 391.7
  Полска189.2420.4341.41 059.22 538.72 228.8
  Индија18.257.397.3109.0477.8481.3

  © Ivan Kushnir