Економија

Чад. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, 1970-2016

 • Чад и соседи
 • Чад и лидери
 • Чад. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаЦентрална Африка
  19700.04011.00.040 0.00460.181.6
  19710.04211.30.0436.40.00440.161.3
  19720.04612.00.0443.40.00410.151.2
  19730.06015.40.043-3.30.00440.161.4
  19740.08822.00.05939.20.00580.191.5
  19750.1435.40.08542.90.00860.232.2
  19760.1332.20.079-6.40.00730.172.1
  19770.1331.10.069-12.60.00630.141.6
  19780.1431.80.060-12.70.00550.131.9
  19790.08519.20.032-46.60.00300.0761.1
  19800.07616.90.026-18.00.00240.0550.76
  19810.08919.40.024-10.80.00280.0620.90
  19820.07616.20.023-3.50.00250.0580.72
  19830.06613.60.012-45.20.00210.0580.72
  19840.06312.80.012-1.40.00200.0660.75
  19850.08115.90.01633.80.00250.0900.92
  19860.1325.30.02232.70.00350.151.4
  19870.1936.00.02931.50.00450.222.4
  19880.2036.10.0304.30.00410.222.5
  19890.1932.40.030-1.40.00370.202.4
  19900.2541.20.03311.10.00430.232.9
  19910.2337.40.033-0.640.00400.242.7
  19920.2540.10.0357.10.00420.264.1
  19930.2232.90.033-5.70.00350.222.6
  19940.1624.30.0342.60.00250.172.0
  19950.1927.80.031-7.00.00270.192.8
  19960.2331.70.0349.40.00310.212.4
  19970.2127.40.0351.00.00280.192.8
  19980.2430.80.0377.20.00330.212.9
  19990.2531.10.04212.50.00330.233.5
  20000.2530.00.04610.80.00320.233.4
  20010.7181.90.13177.10.00930.598.4
  20021.2135.80.2485.10.0160.979.8
  20031.2131.70.21-11.40.0140.818.5
  20041.2126.60.19-7.60.0120.696.9
  20051.3127.60.215.60.0120.625.7
  20061.7159.40.2732.80.0140.666.2
  20071.8165.10.26-3.80.0130.565.1
  20082.1187.70.273.10.0140.514.2
  20092.1180.80.296.50.0150.523.7
  20102.2186.30.3314.50.0140.494.2
  20112.1172.90.4537.60.0120.453.4
  20122.9224.70.42-8.20.0160.574.2
  20133.0226.60.421.20.0160.574.2
  20143.0218.50.38-9.00.0150.543.7
  20152.0141.20.34-12.10.0110.383.3
  20161.5102.00.26-23.40.00790.322.8

  Picture. Чад. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Чад. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Чад. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, раст, %, 1970-2016

  Чад и соседи

  Чад и соседи. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Нигерија6.552.310.87.461.148.3
  Судан0.111.22.01.313.719.9
  Либија0.708.64.34.930.713.6
  Камерун0.303.42.92.06.17.3
  Нигер0.0290.680.340.262.22.4
  Чад0.0400.0760.250.252.21.5
  Централноафриканска Република0.0500.0810.200.120.270.23

  Чад и соседи. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Либија327.92 672.9971.9906.24 971.32 160.5
  Судан8.163.778.637.5309.3503.8
  Камерун46.0389.3243.8129.2307.2309.5
  Нигерија115.9712.5113.660.9385.2259.8
  Нигер6.4113.942.223.0135.4115.7
  Чад11.016.941.230.0186.3102.0
  Централноафриканска Република27.235.468.431.961.450.4

  Чад и лидери

  Чад и лидери. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина23.089.896.9405.02 744.84 760.3
  Соединети Американски Држави227.8672.41 269.32 369.52 691.13 631.9
  Јапонија78.5362.71 049.01 338.41 215.81 142.6
  Германија63.0246.1431.6448.9667.1700.1
  Индија10.140.084.7114.8588.1637.5
  Чад0.0400.0760.250.252.21.5

  Чад и лидери. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 086.82 926.45 026.48 402.98 719.311 272.8
  Јапонија747.93 078.38 425.110 494.79 457.88 943.9
  Германија802.53 143.35 455.15 509.18 246.98 547.0
  Народна Република Кина27.990.382.7315.72 018.43 391.7
  Индија18.257.397.3109.0477.8481.3
  Чад11.016.941.230.0186.3102.0

  © Ivan Kushnir