Економија

Порторико. Бруто-домашен производ, 1970-2016

 • Порторико. Бруто-домашен производ, структура
 • Порторико и соседи
 • Порторико и лидери
 • Порторико. Бруто-домашен производ, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
  19705.11 884.05.1 0.150.3829.7
  19715.72 085.05.46.40.150.3929.1
  19726.42 303.05.87.40.150.3928.2
  19737.12 506.06.26.00.140.3826.8
  19747.82 704.06.20.0540.130.3825.1
  19758.32 835.06.0-2.50.130.3723.4
  19769.13 048.06.35.30.130.3623.8
  197710.13 310.06.86.50.120.3624.0
  197811.33 664.07.26.60.120.3624.0
  197912.94 117.07.66.10.120.3724.3
  198014.64 592.07.81.50.120.3724.7
  198116.25 009.07.81.10.130.3625.4
  198217.05 200.07.6-3.00.140.3824.9
  198317.55 302.07.60.460.140.3724.6
  198419.45 822.08.27.30.150.3825.5
  198520.66 106.08.42.10.150.3729.7
  198622.36 552.09.18.20.140.3930.6
  198724.27 062.09.54.90.140.3931.7
  198826.57 678.010.16.50.130.4032.4
  198928.78 221.010.64.90.140.4032.6
  199031.08 822.011.03.80.140.4032.6
  199132.79 219.011.32.30.140.4135.3
  199235.19 790.011.84.60.140.4137.5
  199337.410 335.012.34.60.140.4138.0
  199440.211 005.012.84.20.140.4136.5
  199543.211 721.013.44.50.140.4236.1
  199646.012 362.013.72.30.140.4237.9
  199748.913 043.014.44.90.150.4237.7
  199854.814 551.015.25.50.170.4539.1
  199958.715 490.016.05.40.180.4739.0
  200062.616 479.016.63.30.190.4739.0
  200170.218 469.017.66.30.210.5240.9
  200272.619 133.017.80.920.210.5340.8
  200375.920 035.017.80.0470.190.5242.1
  200480.321 270.018.33.00.180.5141.5
  200583.922 286.017.9-2.00.180.4937.9
  200687.323 242.017.7-1.40.170.4736.0
  200789.523 903.017.5-1.20.150.4533.9
  200893.625 065.017.2-1.80.150.4533.1
  200996.425 866.016.8-2.00.160.4835.0
  201098.426 470.016.8-0.410.150.4534.1
  2011100.427 071.016.7-0.360.140.4332.7
  2012101.627 468.016.70.0290.140.4232.1
  2013102.527 774.016.7-0.310.130.4131.7
  2014102.427 833.016.5-1.20.130.4030.9
  2015103.128 076.016.3-1.10.140.4130.2
  2016105.028 636.015.8-2.60.140.4130.3

  Picture. Порторико. Бруто-домашен производ, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Порторико. Бруто-домашен производ, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Порторико. Бруто-домашен производ, раст, %, 1970-2016

  Порторико. Бруто-домашен производ, структура

  Порторико. Бруто-домашен производ, структура, %, 1970-2016
  Индикатор197019801990200020102016
  Расходи за финална потрошувачка89.690.579.470.468.766.5
   Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата74.474.965.258.957.758.2
  Расходи за финална државна потрошувачка15.215.614.311.611.08.2
  Бруто-инвестиции28.816.916.719.49.28.2
  Нето-извоз-18.4-7.83.610.022.125.3
  Бруто-домашен производ100.0100.0100.0100.0100.0100.0

  Picture. Порторико. Бруто-домашен производ, структура, 2016, %

  Порторико и соседи

  Порторико и соседи. Бруто-домашен производ, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Порторико5.114.631.062.698.4105.0
  Доминиканска Република1.98.39.524.053.171.6
  Британски Девствени Острови0.01000.0270.100.740.880.97
  Ангилја0.00390.0120.0760.150.270.34

  Порторико и соседи. Бруто-домашен производ, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Британски Девствени Острови1 017.02 474.96 249.935 650.632 183.131 676.6
  Порторико1 884.04 592.08 822.016 479.026 470.028 636.0
  Ангилја609.01 809.19 071.513 546.519 459.022 861.0
  Доминиканска Република413.01 428.01 326.02 798.05 368.06 722.0

  Порторико и лидери

  Порторико и лидери. Бруто-домашен производ, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 075.92 862.55 979.610 284.814 964.418 624.5
  Народна Република Кина89.6305.3398.61 214.96 066.411 218.3
  Јапонија211.51 099.73 140.04 887.55 700.14 936.2
  Германија215.0946.71 764.91 950.03 417.13 477.8
  Обединето Кралство130.7565.01 093.21 647.92 441.22 647.9
  Порторико5.114.631.062.698.4105.0

  Порторико и лидери. Бруто-домашен производ, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 133.012 458.023 679.036 473.048 485.057 808.0
  Германија2 737.012 091.022 308.023 929.042 241.042 456.0
  Обединето Кралство2 349.010 041.019 118.027 953.038 561.040 249.0
  Јапонија2 016.09 333.025 218.038 323.044 341.038 640.0
  Порторико1 884.04 592.08 822.016 479.026 470.028 636.0
  Народна Република Кина109.0307.0340.0947.04 461.07 993.0

  © Ivan Kushnir