Економија

Чад. Бруто-домашен производ, 1970-2016

 • Чад. Бруто-домашен производ, структура
 • Чад и соседи
 • Чад и лидери
 • Чад. Бруто-домашен производ, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаЦентрална Африка
  19700.3698.00.36 0.0100.333.2
  19710.39104.00.361.90.0100.323.1
  19720.40106.00.34-6.80.00940.293.0
  19730.45114.00.32-4.80.00850.272.6
  19740.52130.00.3613.70.00880.232.5
  19750.75184.00.4317.20.0110.293.4
  19760.71169.00.42-1.50.00980.253.1
  19770.71168.00.39-7.50.00890.222.7
  19780.85196.00.39-0.470.00890.222.5
  19790.77174.00.30-21.40.00700.172.1
  19800.79175.00.29-6.00.00640.141.9
  19810.93201.00.26-10.80.00740.172.4
  19820.87184.00.275.40.00700.172.2
  19830.93192.00.3115.70.00730.172.5
  19841.00202.00.335.10.00760.193.0
  19850.99194.00.357.90.00730.192.8
  19861.2232.00.375.90.00780.273.2
  19871.4255.00.393.70.00780.313.5
  19881.6289.00.427.60.00820.333.9
  19891.5264.00.421.80.00740.313.2
  19901.8308.00.443.20.00800.333.4
  19911.8296.00.463.80.00750.333.3
  19921.9299.00.472.30.00740.333.3
  19931.7252.00.46-1.80.00630.303.0
  19941.3198.00.485.70.00480.253.4
  19951.6235.00.491.40.00530.284.6
  19961.8254.00.502.10.00580.304.5
  19971.8234.00.535.60.00550.284.3
  19982.0258.00.576.90.00640.325.0
  19991.7216.00.56-0.500.00530.284.4
  20001.6189.00.56-0.500.00470.243.6
  20011.9224.00.6211.50.00580.314.4
  20022.3251.00.688.50.00650.354.5
  20033.1331.00.7714.30.00790.405.2
  20045.0517.01.033.70.0110.536.7
  20056.7664.01.17.90.0140.606.7
  20067.5715.01.1-1.60.0140.586.0
  20078.4779.01.317.80.0140.565.7
  200810.4932.01.31.30.0160.595.4
  20099.4819.01.49.10.0160.575.8
  20109.8824.01.613.40.0150.505.3
  201111.6943.01.76.30.0160.534.9
  201214.01 102.01.912.50.0190.605.5
  201313.81 051.01.8-5.90.0180.575.1
  201414.71 082.01.93.40.0190.595.1
  201511.7835.02.04.40.0160.515.0
  201611.3780.01.9-3.40.0150.535.0

  Picture. Чад. Бруто-домашен производ, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Чад. Бруто-домашен производ, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Чад. Бруто-домашен производ, раст, %, 1970-2016

  Чад. Бруто-домашен производ, структура

  Чад. Бруто-домашен производ, структура, %, 1970-2016
  Индикатор197019801990200020102016
  Расходи за финална потрошувачка91.987.5106.1111.782.976.4
   Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата71.482.197.5103.971.570.7
  Расходи за финална државна потрошувачка20.55.48.67.811.45.7
  Бруто-инвестиции10.911.614.618.227.115.4
  Нето-извоз-9.90.88-22.5-26.42.00.70
  Бруто-домашен производ100.0100.0100.0100.0100.0100.0

  Picture. Чад. Бруто-домашен производ, структура, 2016, %

  Чад и соседи

  Чад и соседи. Бруто-домашен производ, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Нигерија23.9198.568.374.6369.1404.6
  Судан1.26.412.613.169.782.9
  Либија4.038.231.138.580.943.0
  Камерун1.310.112.810.026.132.2
  Чад0.360.791.81.69.811.3
  Нигер0.432.72.61.75.77.5
  Централноафриканска Република0.281.21.50.962.01.8

  Чад и соседи. Бруто-домашен производ, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Либија1 865.011 861.07 007.07 183.013 121.06 826.0
  Нигерија427.02 702.0717.0610.02 327.02 176.0
  Судан89.0331.0488.0386.01 567.02 094.0
  Камерун202.01 171.01 094.0658.01 309.01 374.0
  Чад98.0175.0308.0189.0824.0780.0
  Централноафриканска Република151.0510.0513.0255.0457.0394.0
  Нигер95.0450.0329.0152.0348.0364.0

  Чад и лидери

  Чад и лидери. Бруто-домашен производ, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 075.92 862.55 979.610 284.814 964.418 624.5
  Народна Република Кина89.6305.3398.61 214.96 066.411 218.3
  Јапонија211.51 099.73 140.04 887.55 700.14 936.2
  Германија215.0946.71 764.91 950.03 417.13 477.8
  Обединето Кралство130.7565.01 093.21 647.92 441.22 647.9
  Чад0.360.791.81.69.811.3

  Чад и лидери. Бруто-домашен производ, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 133.012 458.023 679.036 473.048 485.057 808.0
  Германија2 737.012 091.022 308.023 929.042 241.042 456.0
  Обединето Кралство2 349.010 041.019 118.027 953.038 561.040 249.0
  Јапонија2 016.09 333.025 218.038 323.044 341.038 640.0
  Народна Република Кина109.0307.0340.0947.04 461.07 993.0
  Чад98.0175.0308.0189.0824.0780.0

  © Ivan Kushnir