Економија

Бангладеш. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Бангладеш и соседи
 • Бангладеш и лидери
 • Бангладеш. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаЈужна Азија
  19706.294.56.2 0.181.26.5
  19715.583.65.8-5.50.150.995.4
  19726.291.55.0-14.00.140.915.8
  19736.798.55.23.30.130.765.1
  19748.0114.95.69.10.130.744.8
  19758.4117.85.4-4.10.130.714.6
  19769.4127.75.75.70.130.704.6
  19779.9131.85.92.80.120.624.2
  197812.7165.36.37.60.130.635.0
  197914.7185.66.65.00.130.655.1
  198016.8206.06.71.50.140.675.0
  198117.2205.57.04.20.140.634.7
  198215.6181.77.10.950.130.594.0
  198316.2182.77.66.70.130.583.7
  198418.9208.37.94.90.140.654.2
  198519.3207.78.11.70.140.675.2
  198620.5213.78.54.80.130.575.2
  198723.3237.78.84.50.130.555.4
  198825.3251.29.13.40.130.505.3
  198927.5265.59.42.50.130.525.8
  199028.6269.610.06.20.130.515.6
  199130.6282.210.33.60.130.506.3
  199231.4282.710.84.80.120.476.3
  199332.5286.611.34.90.120.436.4
  199434.7299.111.84.50.120.436.3
  199539.0328.712.44.80.130.426.4
  199641.0337.813.04.60.130.456.4
  199742.5342.713.75.70.130.496.4
  199844.1349.014.45.20.140.566.6
  199946.3358.915.25.10.140.536.6
  200047.1358.716.16.20.140.506.6
  200147.0350.816.95.10.140.536.4
  200249.4360.817.95.50.140.546.2
  200354.5392.519.06.20.140.546.0
  200458.9416.920.16.00.130.525.4
  200560.6422.521.35.80.130.494.8
  200673.9508.122.87.20.140.555.1
  200784.9577.824.67.80.150.554.7
  200898.7663.426.47.30.160.565.0
  2009110.2732.827.85.30.180.615.4
  2010123.8814.029.45.70.190.594.9
  2011133.3865.531.26.30.180.554.6
  2012139.8898.133.47.10.190.544.8
  2013165.91 052.335.35.60.220.635.6
  2014184.61 158.436.94.70.230.686.1
  2015207.11 284.339.36.40.280.776.6
  2016233.61 433.041.86.40.310.847.0

  Picture. Бангладеш. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Бангладеш. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Бангладеш. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Бангладеш и соседи

  Бангладеш и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Индија59.3179.8312.7448.61 632.92 231.4
  Бангладеш6.216.828.647.1123.8233.6
  Мјанмар2.86.15.47.341.465.5

  Бангладеш и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Индија107.4257.9359.2426.21 326.61 684.7
  Бангладеш94.5206.0269.6358.7814.01 433.0
  Мјанмар105.2181.9132.1158.0825.21 239.0

  Бангладеш и лидери

  Бангладеш и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7
  Бангладеш6.216.828.647.1123.8233.6

  Бангладеш и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8
  Бангладеш94.5206.0269.6358.7814.01 433.0

  © Ivan Kushnir