Економија

Бахреин. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Бахреин и соседи
 • Бахреин и лидери
 • Бахреин. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаЈугозападна Азија
  19700.482 259.60.48 0.0140.0941.00
  19710.522 350.60.491.60.0140.0931.0
  19720.662 859.50.5411.10.0150.0971.0
  19730.933 898.80.6213.90.0180.111.1
  19741.35 075.80.678.50.0210.120.84
  19751.35 058.70.61-8.80.0200.110.77
  19761.96 837.90.8030.50.0270.150.91
  19772.48 049.10.9013.00.0300.150.99
  19782.88 617.10.943.90.0290.141.0
  19793.39 696.30.973.50.0300.150.92
  19804.311 906.90.992.60.0350.171.0
  19815.013 317.40.95-3.90.0400.181.1
  19825.213 348.00.87-9.00.0410.201.3
  19835.213 100.20.936.70.0410.191.3
  19845.513 393.90.985.40.0420.191.5
  19854.911 643.00.79-19.60.0360.171.4
  19864.09 183.10.77-1.30.0260.111.1
  19874.08 994.70.791.80.0230.0951.1
  19884.28 996.50.812.90.0210.0831.0
  19894.69 459.70.843.80.0220.0861.0
  19904.89 725.90.851.20.0210.0860.87
  19915.09 778.00.872.10.0210.0810.89
  19925.510 514.10.9913.80.0210.0820.92
  19935.810 734.41.17.90.0220.0760.92
  19946.211 222.81.0-2.70.0220.0761.1
  19956.711 935.41.15.00.0220.0731.0
  19967.012 155.41.13.80.0220.0780.96
  19977.111 899.21.1-0.640.0220.0810.92
  19986.811 138.61.25.90.0220.0860.89
  19997.311 487.41.24.60.0220.0830.93
  20008.813 299.51.38.20.0260.0931.00
  20018.712 407.11.41.30.0260.0971.1
  20029.112 335.81.41.30.0260.0991.1
  200310.613 588.81.57.40.0270.101.1
  200412.615 153.11.67.10.0290.111.0
  200515.617 494.21.78.80.0330.131.0
  200618.118 905.31.97.00.0350.131.0
  200721.420 688.72.09.10.0370.141.0
  200824.822 239.32.13.90.0390.140.99
  200920.517 331.92.0-4.80.0340.110.96
  201023.318 807.22.15.80.0350.110.93
  201126.220 534.02.22.50.0360.110.89
  201229.722 874.12.410.00.0400.120.94
  201331.323 828.02.55.00.0410.120.94
  201431.823 761.42.63.00.0400.120.94
  201529.421 423.62.62.10.0390.110.99
  201630.421 319.12.73.20.0400.111.0

  Picture. Бахреин. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Бахреин. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Бахреин. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Бахреин и соседи

  Бахреин и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Саудиска Арабија4.4160.3122.0190.4536.7655.5
  Катар0.518.47.617.2110.8151.3
  Бахреин0.484.34.88.823.330.4

  Бахреин и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Катар4 692.637 446.315 912.829 032.662 279.958 892.3
  Бахреин2 259.611 906.99 725.913 299.518 807.221 319.1
  Саудиска Арабија747.316 456.67 470.09 170.019 568.620 308.5

  Бахреин и лидери

  Бахреин и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7
  Бахреин0.484.34.88.823.330.4

  Бахреин и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Бахреин2 259.611 906.99 725.913 299.518 807.221 319.1
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8

  © Ivan Kushnir