Економија

Боливија. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Боливија и соседи
 • Боливија и лидери
 • Боливија. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаЈужна Америка
  19701.0225.61.0 0.0300.0760.90
  19711.1244.71.17.20.0300.0770.86
  19721.3271.01.14.70.0300.0780.89
  19731.3265.91.28.50.0240.0690.70
  19742.1433.11.31.90.0360.100.93
  19752.4483.11.36.90.0360.110.98
  19762.8542.41.44.80.0390.110.99
  19772.7516.11.41.60.0330.0970.84
  19782.9549.01.51.40.0310.0940.82
  19793.2576.61.4-0.810.0290.0900.76
  19803.3596.31.4-3.00.0270.0860.71
  19813.7644.61.41.10.0290.0840.70
  19823.5600.31.3-10.40.0280.0780.67
  19833.7613.61.30.490.0290.0790.82
  19843.7611.21.3-1.90.0280.0730.86
  19853.9625.71.31.20.0290.0720.89
  19864.0625.21.30.00140.0260.0700.79
  19874.1627.31.3-0.150.0230.0670.76
  19884.3657.21.33.20.0220.0650.73
  19894.5664.71.44.40.0220.0630.71
  19904.6677.21.45.30.0200.0610.61
  19915.1733.51.56.00.0210.0650.66
  19925.4763.51.62.20.0210.0650.65
  19935.5759.61.64.10.0210.0630.61
  19945.8781.71.75.30.0210.0610.50
  19956.5859.91.84.60.0210.0640.46
  19967.2928.71.94.40.0230.0670.48
  19977.7982.02.05.60.0250.0670.48
  19988.31 038.72.15.60.0270.0690.53
  19998.1989.02.1-0.0330.0250.0650.64
  20008.2980.02.12.20.0240.0610.61
  20017.9933.22.21.80.0240.0580.65
  20027.7890.32.22.50.0220.0560.80
  20037.8882.72.21.50.0200.0540.75
  20048.4935.02.33.50.0190.0540.67
  20059.31 013.42.55.80.0190.0540.57
  200611.01 181.02.53.50.0210.0590.56
  200712.91 367.42.77.50.0220.0650.53
  200816.11 680.62.94.40.0250.0780.54
  200916.71 707.52.92.60.0280.0830.57
  201018.81 893.63.03.60.0280.0860.51
  201123.02 279.53.25.50.0310.0980.54
  201225.02 443.33.21.30.0330.100.58
  201328.72 763.23.58.40.0370.110.65
  201431.32 961.23.76.60.0400.120.72
  201531.82 966.84.06.70.0420.130.87
  201633.13 043.84.26.00.0440.130.95

  Picture. Боливија. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Боливија. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Боливија. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Боливија и соседи

  Боливија и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Бразил34.9191.1414.7638.72 144.01 758.3
  Аргентина32.781.1146.5299.1412.0533.2
  Чиле9.429.433.275.4203.0239.9
  Перу5.715.928.450.3136.7184.3
  Боливија1.03.34.68.218.833.1

  Боливија и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Чиле982.52 611.62 503.74 936.811 946.613 396.9
  Аргентина1 364.72 886.84 474.68 072.09 993.812 160.8
  Бразил365.51 577.02 776.03 644.210 894.58 467.7
  Перу429.2914.31 302.61 942.64 653.15 799.4
  Боливија225.6596.3677.2980.01 893.63 043.8

  Боливија и лидери

  Боливија и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7
  Боливија1.03.34.68.218.833.1

  Боливија и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8
  Боливија225.6596.3677.2980.01 893.63 043.8

  © Ivan Kushnir