Економија

Боцвана. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Боцвана и соседи
 • Боцвана и лидери
 • Боцвана. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаЈужна Африка
  19700.070100.40.070 0.00200.0650.37
  19710.091126.40.08623.60.00240.0770.43
  19720.11154.00.1123.00.00270.0860.52
  19730.17220.30.1321.40.00320.110.57
  19740.24299.30.149.90.00400.110.63
  19750.25305.30.14-1.40.00380.100.65
  19760.27312.30.158.60.00370.0950.72
  19770.35395.90.1713.10.00440.110.85
  19780.42455.70.1912.10.00440.110.88
  19790.55568.00.2213.60.00500.130.93
  19800.79792.30.2513.50.00650.140.94
  19810.88848.30.278.50.00700.171.0
  19820.77714.40.298.00.00620.150.96
  19830.84755.00.3312.70.00660.160.94
  19840.88765.90.3713.90.00670.171.1
  19850.76638.40.418.90.00560.151.3
  19860.98800.80.423.90.00630.231.4
  19871.41 085.90.469.70.00780.311.5
  19881.61 223.90.5212.40.00810.341.6
  19892.82 111.20.7340.00.0140.592.7
  19903.62 633.20.8111.60.0160.683.0
  19913.82 713.10.899.50.0160.712.9
  19924.02 777.20.923.00.0160.732.8
  19934.12 736.90.942.80.0160.752.9
  19944.22 748.70.962.30.0150.812.8
  19954.62 922.51.04.90.0150.822.8
  19964.72 918.21.15.40.0150.803.0
  19974.93 019.71.210.20.0160.813.0
  19984.52 703.21.1-3.60.0140.753.0
  19994.52 652.41.1-4.30.0140.743.1
  20005.12 951.01.29.30.0150.813.5
  20014.52 563.81.1-6.70.0130.733.5
  20024.72 663.71.212.80.0140.753.8
  20036.83 766.31.48.60.0170.903.7
  20048.04 372.41.41.40.0180.873.3
  20059.14 900.81.57.20.0190.843.3
  20069.44 964.81.69.30.0180.743.2
  200710.25 328.51.89.30.0180.713.2
  200810.35 298.41.97.40.0160.613.4
  200910.05 054.01.8-4.50.0170.633.2
  201012.26 071.01.96.60.0190.653.1
  201115.27 429.12.110.00.0210.733.5
  201214.56 922.82.25.50.0190.643.4
  201314.56 824.72.48.20.0190.633.7
  201415.97 334.62.54.60.0200.664.2
  201514.16 386.42.5-1.60.0190.634.1
  201614.96 638.92.52.20.0200.724.7

  Picture. Боцвана. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Боцвана. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Боцвана. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Боцвана и соседи

  Боцвана и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Јужноафриканска Република18.080.5112.4135.3367.3287.2
  Зимбабве2.07.111.47.39.415.4
  Боцвана0.0700.793.65.112.214.9
  Намибија0.501.92.73.910.810.7

  Боцвана и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Боцвана100.4792.32 633.22 951.06 071.06 638.9
  Јужноафриканска Република787.62 706.62 992.02 958.17 120.85 127.5
  Намибија639.91 901.11 921.72 075.84 992.84 312.1
  Зимбабве383.8984.41 115.1595.8670.8956.2

  Боцвана и лидери

  Боцвана и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7
  Боцвана0.0700.793.65.112.214.9

  Боцвана и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8
  Боцвана100.4792.32 633.22 951.06 071.06 638.9

  © Ivan Kushnir