Економија

Централноафриканска Република. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Централноафриканска Република и соседи
 • Централноафриканска Република и лидери
 • Централноафриканска Република. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаЦентрална Африка
  19700.20107.20.20 0.00570.181.8
  19710.21111.80.19-3.30.00560.181.7
  19720.24125.70.19-1.60.00550.181.8
  19730.28144.50.194.30.00530.171.7
  19740.29147.80.19-2.70.00490.131.4
  19750.39195.40.192.20.00590.161.8
  19760.47228.30.204.80.00660.172.1
  19770.53251.30.228.10.00660.162.1
  19780.64295.80.221.50.00670.172.0
  19790.73327.80.21-3.40.00660.172.1
  19800.84366.70.21-3.40.00680.152.1
  19810.73311.30.21-0.760.00580.142.0
  19820.78320.50.2414.90.00620.162.1
  19830.68271.90.22-6.70.00530.131.9
  19840.66256.00.248.50.00500.132.1
  19850.90341.00.3128.40.00670.182.7
  19861.2430.00.323.30.00750.273.2
  19871.2446.70.30-5.80.00700.283.3
  19881.3460.60.301.90.00660.283.3
  19891.3439.50.312.60.00610.262.8
  19901.5504.80.31-1.00.00650.283.0
  19911.4472.20.311.60.00590.262.9
  19921.5471.60.31-1.30.00570.263.1
  19931.3414.70.31-0.720.00500.242.8
  19940.87266.20.324.10.00310.172.9
  19951.1341.30.345.80.00370.203.7
  19961.0300.50.31-7.70.00330.183.0
  19970.96274.20.336.60.00310.162.6
  19980.99275.40.354.30.00320.162.7
  19991.0281.60.377.10.00320.173.0
  20000.94251.30.381.30.00280.152.5
  20010.97251.80.381.20.00290.162.5
  20021.0262.40.38-0.700.00300.162.3
  20031.2299.00.35-6.40.00300.162.3
  20041.3324.00.361.80.00300.142.0
  20051.4339.70.372.90.00290.131.6
  20061.5363.40.394.70.00290.121.4
  20071.7406.00.403.80.00300.121.4
  20082.0465.40.423.00.00320.121.3
  20092.0462.40.432.80.00340.131.4
  20102.1462.00.454.40.00310.111.3
  20112.3511.30.462.00.00310.111.1
  20122.3503.60.473.00.00300.1000.98
  20131.6349.10.29-37.20.00200.0680.64
  20141.8390.40.301.10.00220.0730.67
  20151.6360.40.314.80.00220.0740.74
  20161.8394.20.334.20.00240.0870.84

  Picture. Централноафриканска Република. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Централноафриканска Република. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Централноафриканска Република. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Централноафриканска Република и соседи

  Централноафриканска Република и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Судан1.26.311.612.567.272.0
  Демократска Република Конго4.715.313.88.120.539.6
  Камерун1.210.012.39.626.731.8
  Чад0.360.791.81.610.511.0
  Република Конго0.261.62.32.39.27.3
  Централноафриканска Република0.200.841.50.942.11.8

  Централноафриканска Република и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Судан88.6328.7448.7369.11 512.21 820.2
  Република Конго193.0843.0952.4705.22 104.31 427.8
  Камерун178.41 158.01 047.1629.21 337.11 357.4
  Чад98.1175.9304.8186.6879.6764.9
  Демократска Република Конго237.9580.9397.8171.8317.8502.8
  Централноафриканска Република107.2366.7504.8251.3462.0394.2

  Централноафриканска Република и лидери

  Централноафриканска Република и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7
  Централноафриканска Република0.200.841.50.942.11.8

  Централноафриканска Република и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8
  Централноафриканска Република107.2366.7504.8251.3462.0394.2

  © Ivan Kushnir