Економија

Чешка. Бруто-националниот доход, 1990-2016

 • Чешка и соседи
 • Чешка и лидери
 • Чешка. Бруто-националниот доход, 1990-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1990СветотЕвропаИсточна Европа
  199040.13 876.740.1 0.180.464.5
  199129.42 840.635.4-11.60.120.333.4
  199234.43 318.935.2-0.510.130.364.4
  199340.53 910.135.50.770.160.465.3
  199447.44 577.136.62.90.170.516.5
  199559.15 705.838.55.30.190.567.7
  199665.96 365.239.93.70.210.618.4
  199760.85 883.339.6-0.630.190.607.7
  199865.56 342.839.5-0.370.210.639.6
  199963.66 169.639.91.00.200.6211.0
  200060.35 864.441.64.20.180.629.4
  200165.56 381.142.52.10.200.678.9
  200278.97 692.142.80.870.230.749.6
  200396.09 375.944.43.80.250.739.7
  2004113.511 084.046.03.60.260.759.0
  2005129.812 657.549.06.50.270.808.3
  2006145.814 157.451.65.10.280.847.7
  2007176.717 065.654.25.20.300.877.2
  2008219.921 099.855.62.60.351.007.1
  2009191.218 236.852.6-5.40.320.988.0
  2010191.418 170.153.51.80.290.967.0
  2011210.719 934.754.61.90.290.966.2
  2012194.518 374.255.00.680.260.935.6
  2013196.918 585.354.8-0.240.260.905.5
  2014193.818 283.055.81.90.240.885.8
  2015174.216 428.958.85.30.230.927.0
  2016182.817 228.160.63.00.240.977.5

  Picture. Чешка. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2016
  Picture. Чешка. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2016
  Picture. Чешка. Бруто-националниот доход, раст, %, 1990-2016

  Чешка и соседи

  Чешка и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Германија1 793.81 937.03 484.43 536.6
  Полска63.6171.2462.2453.7
  Австрија167.2195.1395.2390.6
  Чешка40.160.3191.4182.8
  Словачка16.820.687.587.4

  Чешка и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Австрија21 649.924 176.646 988.844 834.1
  Германија22 672.623 770.043 073.243 173.6
  Чешка3 876.75 864.418 170.117 228.1
  Словачка3 174.43 810.016 189.616 061.9
  Полска1 676.04 440.112 059.311 870.0

  Чешка и лидери

  Чешка и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави5 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија3 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија1 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство1 097.01 646.42 460.92 587.7
  Чешка40.160.3191.4182.8

  Чешка и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави23 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија22 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија25 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство19 184.927 927.238 872.439 333.3
  Чешка3 876.75 864.418 170.117 228.1
  Народна Република Кина340.9935.54 441.97 962.8

  © Ivan Kushnir