Економија

Јапонија. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Јапонија и соседи
 • Јапонија и лидери
 • Јапонија. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаИсточна Азија
  1970211.22 013.3211.2 6.241.564.5
  1971238.82 243.7221.34.86.442.765.4
  1972316.72 932.6240.38.67.346.868.7
  1973430.33 927.9259.68.08.248.670.7
  1974476.74 293.5255.9-1.48.044.370.9
  1975518.74 613.8264.03.27.843.770.3
  1976583.15 128.3274.64.08.143.872.3
  1977717.96 251.9286.84.48.945.373.4
  19781 009.58 711.0302.15.410.550.375.7
  19791 051.78 998.5319.05.69.646.472.6
  19801 100.29 337.4327.52.78.943.870.8
  19811 214.210 225.2340.64.09.744.672.8
  19821 131.19 456.2352.93.69.142.971.0
  19831 234.710 252.0364.03.29.744.271.4
  19841 313.210 834.8380.54.510.045.171.5
  19851 406.911 541.7405.36.510.548.572.7
  19862 083.617 005.9416.72.813.457.779.0
  19872 530.120 556.2434.74.314.459.779.5
  19883 070.424 843.1465.97.215.560.879.0
  19893 074.724 782.1491.35.514.958.476.4
  19903 161.825 393.0518.55.513.856.577.0
  19913 604.028 845.8535.93.415.058.677.6
  19923 932.831 377.2541.20.9915.358.376.7
  19934 508.035 859.0542.30.2017.359.376.5
  19944 948.739 255.3546.50.7817.760.777.5
  19955 496.343 491.2561.62.817.859.576.1
  19964 890.738 615.0580.83.415.554.271.8
  19974 471.235 233.2587.71.214.251.369.0
  19984 081.332 104.2580.6-1.213.051.568.7
  19994 616.936 257.9579.1-0.2614.252.669.2
  20004 957.338 870.4596.53.014.752.268.4
  20014 369.134 207.5599.50.5013.049.165.0
  20024 173.432 630.0599.60.01312.045.861.9
  20034 515.935 261.2609.71.711.644.861.3
  20044 905.638 261.7625.02.511.243.059.9
  20054 858.537 857.3637.22.010.239.156.3
  20064 649.036 197.8649.11.99.034.451.4
  20074 650.836 191.9662.32.08.030.246.4
  20085 169.940 216.9652.7-1.58.229.144.9
  20095 359.341 684.6616.2-5.68.929.844.5
  20105 847.345 486.4642.94.38.927.942.6
  20116 331.949 273.3643.80.138.626.140.1
  20126 369.449 595.8652.41.38.524.737.5
  20135 328.841 529.9669.92.76.920.331.2
  20145 023.339 195.0673.70.576.318.528.1
  20154 547.535 534.1682.71.36.116.925.2
  20165 094.739 880.6685.50.426.718.427.3

  Picture. Јапонија. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Јапонија. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Јапонија. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Јапонија и соседи

  Јапонија и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Јужна Кореја9.264.3278.9557.61 095.61 412.7
  Русија568.0251.91 476.31 212.4

  Јапонија и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Јужна Кореја283.81 691.26 498.211 766.722 110.227 812.9
  Русија3 849.01 720.610 312.18 421.5
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8

  Јапонија и лидери

  Јапонија и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7

  Јапонија и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8

  © Ivan Kushnir