Економија

Мадагаскар. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Мадагаскар и соседи
 • Мадагаскар и лидери
 • Мадагаскар. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаИсточна Африка
  19701.0157.41.0 0.0300.975.5
  19711.1166.31.14.30.0300.955.5
  19721.3187.51.10.200.0300.985.6
  19731.6225.91.1-1.80.0311.005.9
  19741.8249.01.11.40.0310.835.7
  19752.2289.21.11.80.0330.876.3
  19762.1268.61.1-3.30.0290.745.8
  19772.3281.71.12.40.0280.705.7
  19782.6310.61.1-2.60.0270.685.8
  19793.3391.21.29.80.0300.766.8
  19803.9443.01.20.810.0310.707.0
  19813.4378.91.1-9.70.0270.655.8
  19823.3359.91.0-2.20.0270.675.6
  19833.3346.01.00.200.0260.645.6
  19842.7276.01.0-0.350.0210.534.7
  19852.7266.11.11.80.0200.544.5
  19863.7358.11.11.60.0240.856.1
  19872.9270.31.1-0.470.0160.664.8
  19882.7247.01.12.30.0140.584.2
  19892.8244.71.13.50.0130.574.1
  19903.5303.31.26.80.0150.665.2
  19913.0249.21.1-8.60.0120.554.5
  19923.4277.11.13.20.0130.615.6
  19933.8300.61.22.60.0150.706.9
  19943.3254.81.2-1.10.0120.645.7
  19953.5262.21.21.60.0110.635.4
  19964.5325.61.23.30.0140.776.2
  19974.1283.51.35.20.0130.675.1
  19984.3291.11.34.60.0140.715.6
  19994.3283.81.45.60.0130.715.7
  20004.5284.71.54.00.0130.715.9
  20015.3323.71.66.50.0160.866.8
  20025.1304.01.4-12.90.0150.816.6
  20036.4367.61.510.00.0160.847.4
  20045.0283.81.64.90.0110.555.4
  20055.8318.91.64.90.0120.545.5
  20066.4339.01.75.20.0120.515.2
  20078.6441.61.87.00.0150.595.8
  200811.2560.02.05.80.0180.665.7
  20099.7473.91.9-4.50.0160.614.9
  201010.3486.81.90.570.0160.554.8
  201112.2560.11.91.30.0170.585.0
  201211.8526.71.90.800.0160.524.4
  201312.6550.01.91.40.0160.554.3
  201411.5488.92.03.10.0150.483.6
  201511.0452.82.01.90.0150.493.5
  201610.8432.62.14.00.0140.523.4

  Picture. Мадагаскар. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Мадагаскар. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Мадагаскар. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Мадагаскар и соседи

  Мадагаскар и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Маврициус0.211.22.74.810.112.2
  Мадагаскар1.03.93.54.510.310.8
  Сејшели0.0220.170.430.700.891.3
  Комори0.0380.260.510.421.11.2

  Мадагаскар и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Сејшели423.32 588.86 081.38 596.39 738.514 235.4
  Маврициус250.01 225.12 563.24 068.98 111.89 627.8
  Комори163.8845.31 238.9779.31 546.51 447.2
  Мадагаскар157.4443.0303.3284.7486.8432.6

  Мадагаскар и лидери

  Мадагаскар и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7
  Мадагаскар1.03.93.54.510.310.8

  Мадагаскар и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8
  Мадагаскар157.4443.0303.3284.7486.8432.6

  © Ivan Kushnir