Економија

Мавританија. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Мавританија и соседи
 • Мавританија и лидери
 • Мавританија. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаЗападна Африка
  19700.27239.30.27 0.00810.260.78
  19710.30250.60.281.10.00790.250.76
  19720.35283.50.280.0600.00800.260.79
  19730.45357.90.3213.30.00860.280.92
  19740.58449.20.323.10.00980.260.75
  19750.76570.20.3919.00.0110.300.77
  19760.84616.00.416.30.0120.300.72
  19770.85606.80.40-1.90.0110.260.63
  19780.83574.40.37-8.40.00870.220.54
  19791.1704.50.4111.40.00950.240.57
  19801.3853.80.37-10.30.0110.240.56
  19811.4878.40.4214.00.0110.270.64
  19821.3788.70.40-5.70.0100.260.64
  19831.3764.40.400.460.0100.250.63
  19841.1662.40.400.310.00870.220.54
  19850.98551.00.38-5.60.00720.200.47
  19861.2633.90.406.40.00740.260.94
  19871.4732.40.437.30.00780.311.5
  19881.4746.00.430.630.00730.311.3
  19891.5755.80.465.90.00720.311.4
  19901.5762.70.45-1.90.00680.291.4
  19911.7808.90.474.50.00700.311.4
  19921.7801.70.482.60.00670.311.5
  19931.4615.00.480.160.00520.251.2
  19941.5673.30.5411.30.00550.291.6
  19951.6689.20.53-2.30.00520.291.7
  19961.6679.30.5811.00.00520.281.6
  19971.7674.50.590.970.00530.271.6
  19981.5573.00.613.40.00470.241.4
  19991.4544.50.657.10.00440.231.3
  20001.3481.30.64-1.30.00390.211.2
  20011.3451.00.63-1.80.00380.211.1
  20021.5510.70.7314.70.00420.231.0
  20031.6553.20.730.0490.00420.220.98
  20042.0670.30.799.20.00460.220.98
  20052.2718.60.823.90.00470.210.89
  20063.0920.90.9312.60.00570.240.93
  20073.3994.70.963.50.00570.230.93
  20084.01 176.30.982.40.00630.240.92
  20093.71 058.80.990.930.00620.231.0
  20104.31 182.91.01.70.00650.230.91
  20115.01 347.21.02.90.00680.240.95
  20125.01 316.21.15.30.00670.220.87
  20135.41 377.61.26.30.00710.230.84
  20145.11 257.71.24.40.00650.210.73
  20154.61 106.31.34.60.00620.210.74
  20164.51 045.51.31.30.00590.220.81

  Picture. Мавританија. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Мавританија. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Мавританија. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Мавританија и соседи

  Мавританија и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Алжир5.041.059.752.3161.1158.0
  Сенегал0.963.36.04.612.814.1
  Мали0.321.62.72.910.313.5
  Мавританија0.271.31.51.34.34.5

  Мавританија и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Алжир341.62 122.02 303.11 678.44 460.73 890.5
  Мавританија239.3853.8762.7481.31 182.91 045.5
  Сенегал226.4598.6789.6468.9991.3915.3
  Мали54.6227.3319.1266.3680.2750.9

  Мавританија и лидери

  Мавританија и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7
  Мавританија0.271.31.51.34.34.5

  Мавританија и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8
  Мавританија239.3853.8762.7481.31 182.91 045.5

  © Ivan Kushnir