Економија

Порторико. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Порторико и соседи
 • Порторико и лидери
 • Порторико. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
  19704.61 698.44.6 0.140.3428.2
  19715.31 946.45.110.10.140.3628.3
  19725.92 103.05.35.00.140.3626.9
  19736.42 257.75.64.50.120.3525.4
  19746.92 395.05.5-1.60.120.3323.5
  19757.32 477.95.3-3.80.110.3221.5
  19767.62 559.25.31.10.110.3021.3
  19778.32 727.45.64.50.100.3021.2
  19789.12 944.65.84.00.0950.2920.8
  197910.23 236.36.03.80.0920.2920.8
  198011.23 524.06.0-0.890.0910.2920.8
  198112.43 834.96.00.830.0990.2821.2
  198212.93 940.55.8-4.00.100.2920.6
  198313.24 001.95.80.0630.100.2820.3
  198414.44 300.16.15.00.110.2821.0
  198515.24 507.86.22.00.110.2824.7
  198616.24 776.96.66.80.100.2925.3
  198717.45 076.86.83.40.0990.2926.0
  198818.85 444.47.25.10.0950.2826.2
  198920.25 807.57.54.50.0980.2826.2
  199022.06 245.67.84.00.0960.2926.3
  199123.26 528.58.02.30.0970.2928.8
  199224.16 716.18.11.30.0940.2930.1
  199325.57 047.18.44.00.0980.2930.2
  199427.17 400.58.62.70.0970.2828.5
  199528.97 836.09.03.90.0940.2928.2
  199630.88 290.99.22.60.0980.2929.7
  199732.88 767.89.75.10.100.2929.4
  199835.79 465.89.92.10.110.3030.0
  199938.910 268.810.67.40.120.3130.4
  200042.111 089.711.14.80.130.3130.7
  200144.711 774.211.20.710.130.3331.2
  200245.712 040.011.2-0.390.130.3330.9
  200348.512 811.411.41.70.120.3432.4
  200451.813 724.111.84.00.120.3332.1
  200554.914 570.211.7-0.690.120.3229.2
  200657.915 406.811.7-0.0370.110.3127.7
  200760.616 191.611.81.00.100.3126.3
  200862.716 784.111.5-3.00.0990.3025.4
  200963.617 072.511.1-3.40.110.3226.8
  201064.317 298.811.0-1.40.0970.2925.7
  201165.717 728.910.9-0.150.0900.2824.8
  201268.118 413.611.22.40.0910.2824.8
  201368.918 690.811.20.0790.0890.2824.4
  201468.818 691.311.1-1.40.0870.2723.7
  201569.618 937.211.0-0.680.0930.2723.0
  201670.119 121.110.6-3.60.0930.2722.9

  Picture. Порторико. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Порторико. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Порторико. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Порторико и соседи

  Порторико и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Порторико4.611.222.042.164.370.1
  Доминиканска Република1.77.68.822.951.868.4
  Британски Девствени Острови0.00910.0250.0920.680.800.89
  Ангилја0.00360.0110.0690.140.270.33

  Порторико и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Британски Девствени Острови923.72 248.15 603.233 039.729 411.228 896.9
  Ангилја556.31 652.48 318.512 716.019 654.822 524.9
  Порторико1 698.43 524.06 245.611 089.717 298.819 121.1
  Доминиканска Република382.71 303.71 225.22 676.65 238.16 421.5

  Порторико и лидери

  Порторико и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7
  Порторико4.611.222.042.164.370.1

  Порторико и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Порторико1 698.43 524.06 245.611 089.717 298.819 121.1
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8

  © Ivan Kushnir