Економија

Словачка. Бруто-националниот доход, 1990-2016

 • Словачка и соседи
 • Словачка и лидери
 • Словачка. Бруто-националниот доход, 1990-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1990СветотЕвропаИсточна Европа
  199016.83 174.416.8 0.0730.191.9
  199111.72 206.114.3-14.90.0490.131.4
  199212.72 389.913.4-6.60.0500.131.6
  199313.62 551.213.51.40.0520.161.8
  199415.82 944.514.46.30.0570.172.2
  199520.13 730.715.47.20.0650.192.6
  199621.74 036.516.57.10.0690.202.8
  199721.94 062.317.45.40.0690.212.8
  199822.84 227.218.14.00.0730.223.4
  199920.73 829.617.9-0.810.0630.203.6
  200020.63 810.018.21.30.0610.213.2
  200121.43 960.018.93.90.0640.222.9
  200224.74 570.019.64.10.0710.233.0
  200332.25 968.219.70.550.0830.253.3
  200441.37 655.821.06.40.0940.273.3
  200547.68 817.622.78.10.1000.293.0
  200655.410 256.924.68.20.110.322.9
  200774.613 826.427.210.80.130.373.0
  200894.817 559.929.16.80.150.433.1
  200988.316 356.427.8-4.30.150.453.7
  201087.516 189.628.83.40.130.443.2
  201194.617 489.229.21.40.130.432.8
  201291.616 913.330.23.50.120.442.6
  201397.617 982.430.92.50.130.452.7
  201499.018 219.631.51.70.130.452.9
  201585.815 782.632.73.90.110.453.4
  201687.416 061.933.52.60.120.463.6

  Picture. Словачка. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2016
  Picture. Словачка. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2016
  Picture. Словачка. Бруто-националниот доход, раст, %, 1990-2016

  Словачка и соседи

  Словачка и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Полска63.6171.2462.2453.7
  Чешка40.160.3191.4182.8
  Унгарија35.544.9124.2120.9
  Украина92.530.3136.092.3
  Словачка16.820.687.587.4

  Словачка и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Чешка3 876.75 864.418 170.117 228.1
  Словачка3 174.43 810.016 189.616 061.9
  Унгарија3 415.74 397.412 510.612 395.9
  Полска1 676.04 440.112 059.311 870.0
  Украина1 797.1620.92 968.82 077.7

  Словачка и лидери

  Словачка и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави5 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија3 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија1 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство1 097.01 646.42 460.92 587.7
  Словачка16.820.687.587.4

  Словачка и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави23 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија22 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија25 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство19 184.927 927.238 872.439 333.3
  Словачка3 174.43 810.016 189.616 061.9
  Народна Република Кина340.9935.54 441.97 962.8

  © Ivan Kushnir