Економија

Суринам. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Суринам и соседи
 • Суринам и лидери
 • Суринам. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаЈужна Америка
  19700.36980.80.36 0.0110.0270.32
  19710.391 059.00.385.60.0110.0270.30
  19720.431 166.40.415.40.0100.0270.30
  19730.491 336.20.447.60.00940.0270.27
  19740.631 713.50.43-2.30.0110.0300.27
  19750.732 017.30.4813.40.0110.0320.30
  19760.762 115.60.514.80.0110.0300.27
  19770.992 733.80.5712.30.0120.0360.31
  19781.13 165.20.616.60.0120.0370.32
  19791.23 328.20.57-6.80.0110.0340.29
  19801.33 473.10.53-5.90.0100.0320.27
  19811.54 006.20.5910.60.0120.0330.28
  19821.54 091.90.56-4.80.0120.0330.29
  19831.43 865.00.53-5.70.0110.0300.32
  19841.43 803.60.53-0.620.0110.0270.32
  19851.43 797.40.6013.70.0100.0260.32
  19861.43 809.00.59-2.00.00930.0250.29
  19871.64 110.00.54-7.40.00900.0260.30
  19881.94 762.10.598.40.00940.0280.31
  19890.892 222.60.624.80.00430.0120.14
  19900.721 767.80.48-21.80.00310.00940.095
  19910.781 890.20.515.50.00330.00990.10
  19920.771 811.90.48-4.60.00300.00910.091
  19930.671 565.00.42-14.20.00260.00760.074
  19940.801 830.60.4816.40.00290.00840.069
  19950.811 830.70.48-0.460.00260.00800.058
  19961.02 290.30.502.80.00330.00960.068
  19971.12 367.70.513.40.00340.00940.068
  19981.32 848.00.533.90.00420.0110.084
  19991.12 291.10.52-2.90.00330.00860.085
  20001.12 338.20.531.80.00330.00830.083
  20010.901 875.00.50-4.30.00270.00650.073
  20021.32 677.30.5713.10.00370.00940.13
  20031.53 084.00.616.40.00390.0100.15
  20041.73 540.10.668.10.00400.0110.14
  20052.24 318.10.695.50.00450.0130.13
  20062.65 103.70.735.50.00500.0140.13
  20072.95 777.30.797.60.00510.0150.12
  20083.66 898.70.824.50.00560.0170.12
  20093.97 454.30.842.60.00640.0190.13
  20104.38 100.70.862.50.00650.0190.11
  20114.27 818.70.882.00.00570.0180.097
  20124.88 908.60.925.00.00640.0200.11
  20135.09 238.70.964.40.00650.0200.11
  20145.29 436.40.981.50.00650.0200.12
  20154.88 674.20.96-1.80.00640.0190.13
  20163.25 668.80.88-7.90.00420.0120.091

  Picture. Суринам. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Суринам. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Суринам. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Суринам и соседи

  Суринам и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Бразил34.9191.1414.7638.72 144.01 758.3
  Гвајана0.400.910.471.12.33.4
  Суринам0.361.30.721.14.33.2

  Суринам и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Бразил365.51 577.02 776.03 644.210 894.58 467.7
  Суринам980.83 473.11 767.82 338.28 100.75 668.8
  Гвајана568.41 164.1631.71 442.53 043.14 450.9

  Суринам и лидери

  Суринам и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7
  Суринам0.361.30.721.14.33.2

  Суринам и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8
  Суринам980.83 473.11 767.82 338.28 100.75 668.8

  © Ivan Kushnir