Економија

Чад. Бруто-националниот доход, 1970-2016

Чад. Бруто-националниот доход, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаЦентрална Африка
19700.3698.10.36 0.0100.333.3
19710.39104.40.362.10.0100.333.3
19720.41106.50.34-6.70.00940.303.1
19730.45114.40.32-5.00.00850.282.7
19740.52130.70.3713.80.00880.242.6
19750.76185.00.4317.30.0110.303.5
19760.71169.80.42-1.60.00990.253.2
19770.72169.10.39-7.30.00890.222.8
19780.86197.00.39-0.590.00890.232.6
19790.77173.60.30-22.00.00700.182.2
19800.79175.90.29-5.40.00640.142.0
19810.92200.20.25-11.60.00740.182.5
19820.86183.50.275.50.00700.172.3
19830.92190.70.3115.20.00720.182.6
19840.99200.40.325.00.00760.203.2
19850.98193.00.358.20.00730.202.9
19861.2230.10.375.60.00780.283.3
19871.4252.70.383.60.00780.313.6
19881.6286.40.417.70.00810.344.1
19891.5262.30.422.10.00730.313.4
19901.8304.80.432.90.00790.343.7
19911.8295.60.454.70.00760.343.6
19921.9299.40.472.60.00740.344.1
19931.6245.10.44-4.60.00620.293.4
19941.3196.70.488.00.00480.254.4
19951.6234.20.491.70.00530.295.4
19961.8252.40.501.90.00580.315.4
19971.7231.50.525.20.00550.284.7
19982.0257.90.578.00.00640.335.5
19991.7215.80.56-0.570.00530.285.0
20001.6186.60.55-1.70.00460.254.1
20011.9221.00.6211.50.00570.315.0
20022.2243.50.666.70.00630.354.9
20032.6275.70.65-1.90.00660.344.9
20044.2435.70.8735.20.00960.466.5
20055.7571.00.9610.10.0120.536.7
20067.7735.21.117.60.0150.617.2
20078.2764.41.312.40.0140.576.6
200810.1910.51.30.860.0160.596.3
20099.2800.51.49.20.0150.586.3
201010.5879.61.723.80.0160.566.4
201111.3918.51.7-3.00.0150.545.5
201213.71 075.31.912.70.0180.605.9
201313.21 003.01.7-8.00.0170.575.4
201414.01 035.11.83.60.0180.585.3
201511.3809.61.95.80.0150.515.1
201611.0764.91.9-2.30.0150.535.2

Picture. Чад. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
Picture. Чад. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
Picture. Чад. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

Чад и соседи

Чад и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Нигерија25.1198.867.370.8347.6395.9
Судан1.26.311.612.567.272.0
Либија3.337.131.438.780.944.2
Камерун1.210.012.39.626.731.8
Чад0.360.791.81.610.511.0
Нигер0.432.62.61.75.77.4
Централноафриканска Република0.200.841.50.942.11.8

Чад и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Либија1 562.011 525.17 067.07 222.113 115.97 028.4
Нигерија448.12 705.4706.2579.32 191.62 129.2
Судан88.6328.7448.7369.11 512.21 820.2
Камерун178.41 158.01 047.1629.21 337.11 357.4
Чад98.1175.9304.8186.6879.6764.9
Централноафриканска Република107.2366.7504.8251.3462.0394.2
Нигер94.8441.0320.5150.5345.3356.2

Чад и лидери

Чад и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7
Чад0.360.791.81.610.511.0

Чад и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8
Чад98.1175.9304.8186.6879.6764.9

© Ivan Kushnir