Економија

Соединети Американски Држави. Бруто-националниот доход, 1970-2016

 • Соединети Американски Држави и соседи
 • Соединети Американски Држави и лидери
 • Соединети Американски Држави. Бруто-националниот доход, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаmk
  19701 076.95 137.81 076.9 31.680.192.5
  19711 165.95 514.01 109.53.031.179.492.2
  19721 283.96 018.01 171.05.529.879.092.0
  19731 435.16 666.71 241.46.027.377.691.7
  19741 556.97 167.31 235.7-0.4626.275.190.8
  19751 688.77 704.11 226.7-0.7325.474.790.8
  19761 874.08 470.71 290.45.226.174.590.2
  19772 087.09 345.51 353.24.925.875.290.9
  19782 355.010 445.91 426.85.424.675.691.7
  19792 619.311 508.81 465.92.723.874.891.7
  19802 852.812 415.81 464.5-0.09723.273.291.4
  19813 207.213 828.01 505.92.825.672.991.5
  19823 374.714 413.91 491.9-0.9327.275.391.7
  19833 621.115 321.11 540.13.228.577.791.6
  19844 038.316 926.91 658.67.730.879.092.1
  19854 320.817 941.51 719.73.732.179.892.4
  19864 530.418 636.41 767.42.829.280.492.5
  19874 847.119 751.91 843.94.327.580.092.0
  19885 275.821 295.61 939.15.226.779.291.4
  19895 618.322 463.51 987.72.527.378.691.1
  19905 922.923 454.52 020.71.725.977.491.1
  19916 117.323 991.62 019.8-0.04325.577.091.2
  19926 459.525 090.02 085.33.225.277.091.8
  19936 758.425 991.42 131.12.225.976.492.3
  19947 195.827 387.32 221.74.325.875.392.8
  19957 602.328 616.42 301.73.624.675.392.8
  19968 075.430 041.82 401.14.325.575.293.0
  19978 620.331 676.42 520.05.027.374.993.1
  19989 167.633 270.52 651.25.229.276.193.7
  19999 725.334 874.82 770.14.529.878.393.7
  200010 421.336 957.02 902.34.831.077.993.5
  200110 788.637 874.52 937.71.232.278.893.7
  200211 098.938 604.22 976.51.331.980.593.7
  200311 591.439 966.43 047.82.429.780.293.0
  200412 372.642 294.03 166.13.928.179.092.5
  200513 221.844 799.93 278.03.527.777.292.0
  200614 140.847 479.53 401.33.827.375.891.6
  200714 585.748 522.63 417.40.4725.173.590.9
  200814 791.248 755.33 398.8-0.5423.371.290.6
  200914 494.547 355.43 305.5-2.724.172.491.4
  201015 121.148 992.93 406.93.122.969.190.5
  201115 802.950 805.23 488.42.421.567.590.0
  201216 596.152 965.93 597.33.122.168.190.2
  201317 073.754 110.33 642.01.222.168.290.4
  201417 892.156 313.93 749.32.922.669.391.0
  201518 581.158 079.23 851.92.724.873.092.4
  201618 968.758 876.53 882.70.8025.074.192.6

  Picture. Соединети Американски Држави. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Соединети Американски Држави. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Соединети Американски Држави. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2016

  Соединети Американски Држави и соседи

  Соединети Американски Држави и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Канада86.6266.4572.5722.71 581.51 508.5
  Мексико43.5224.9283.9690.91 046.31 069.8
  Куба5.619.528.029.962.988.5
  Бахами0.702.04.98.610.612.4

  Соединети Американски Држави и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Канада4 036.810 859.320 673.523 515.246 285.541 568.0
  Бахами4 140.49 453.019 025.428 718.629 373.031 779.2
  Мексико836.83 242.03 326.06 791.78 918.08 387.8
  Куба640.51 986.22 649.32 685.25 549.67 708.7

  Соединети Американски Држави и лидери

  Соединети Американски Држави и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 968.7
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 175.9
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.35 094.7
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 536.6
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 587.7

  Соединети Американски Држави и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави5 137.812 415.823 454.536 957.048 992.958 876.5
  Германија2 765.912 206.222 672.623 770.043 073.243 173.6
  Јапонија2 013.39 337.425 393.038 870.445 486.439 880.6
  Обединето Кралство2 502.710 489.619 184.927 927.238 872.439 333.3
  Народна Република Кина111.6307.0340.9935.54 441.97 962.8

  © Ivan Kushnir