Економија

Холандски Антили. Расходи за финална државна потрошувачка, 1970-2012

 • Холандски Антили и соседи
 • Холандски Антили и лидери
 • Холандски Антили. Расходи за финална државна потрошувачка, 1970-2012
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
  19700.053355.20.053 0.01000.0231.6
  19710.058380.70.0576.50.00960.0231.5
  19720.066428.10.0604.80.00950.0241.4
  19730.074474.20.0623.80.00900.0251.3
  19740.094592.80.0655.70.00970.0281.5
  19750.11700.70.0672.90.00970.0291.5
  19760.12771.30.0715.00.0100.0301.6
  19770.14883.90.09838.60.0100.0321.7
  19780.171 083.50.117.40.0110.0361.8
  19790.191 206.40.10-1.40.0100.0361.8
  19800.241 470.50.1220.00.0110.0392.1
  19810.271 649.70.12-0.730.0120.0392.2
  19820.301 839.10.133.30.0140.0412.2
  19830.321 953.50.147.40.0140.0422.3
  19840.352 061.40.143.80.0150.0432.3
  19850.352 084.20.14-1.80.0150.0412.5
  19860.392 274.90.11-19.80.0150.0422.6
  19870.392 283.50.11-2.00.0130.0402.6
  19880.392 250.00.11-2.90.0120.0372.4
  19890.432 479.20.116.40.0130.0382.7
  19900.472 700.10.125.30.0120.0382.8
  19910.482 723.70.12-1.80.0120.0362.9
  19920.512 891.70.124.70.0120.0373.1
  19930.593 343.70.1413.50.0130.0413.4
  19940.623 546.80.143.80.0130.0423.6
  19950.653 724.70.152.80.0130.0413.6
  19960.683 911.90.150.730.0130.0423.6
  19970.724 226.40.164.70.0140.0433.6
  19980.663 948.00.14-11.70.0130.0383.1
  19990.663 967.50.14-2.00.0130.0372.9
  20000.653 976.10.13-5.30.0120.0342.7
  20010.472 875.90.092-28.50.00860.0231.8
  20020.493 025.20.0953.50.00840.0231.7
  20030.553 399.10.1110.60.00830.0241.9
  20040.563 500.10.111.60.00760.0231.8
  20050.513 125.40.099-7.50.00640.0191.5
  20060.543 273.90.103.30.00630.0191.4
  20070.593 503.70.117.30.00620.0191.3
  20080.613 567.60.11-1.80.00580.0181.2
  20090.643 649.40.111.30.00600.0191.3
  20100.693 819.60.110.0460.00600.0191.4
  20110.663 551.30.11-0.530.00520.0171.3
  20120.673 569.40.110.600.00530.0171.3

  Picture. Холандски Антили. Расходи за финална државна потрошувачка, млрд. $, 1970-2012
  Picture. Холандски Антили. Расходи за финална државна потрошувачка, по глава, $, 1970-2012
  Picture. Холандски Антили. Расходи за финална државна потрошувачка, раст, %, 1970-2012

  Холандски Антили и соседи

  Холандски Антили и соседи. Расходи за финална државна потрошувачка, млрд. $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Венецуела2.714.77.914.644.146.5
  Аруба0.0390.0650.160.400.650.71
  Холандски Антили0.0530.240.470.650.690.67

  Холандски Антили и соседи. Расходи за финална државна потрошувачка, по глава, $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Аруба658.91 088.62 605.34 416.96 385.26 944.1
  Холандски Антили355.21 470.52 700.13 976.13 819.63 569.4
  Венецуела236.6958.2398.8595.61 520.71 555.1

  Холандски Антили и лидери

  Холандски Антили и лидери. Расходи за финална државна потрошувачка, млрд. $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Соединети Американски Држави194.4454.9948.01 444.22 522.22 544.1
  Јапонија23.1158.4426.8823.61 111.01 256.3
  Народна Република Кина10.142.053.7201.5782.01 149.8
  Германија34.7196.4334.8363.9653.4667.8
  Франција25.1147.0267.2302.2630.7639.3
  Холандски Антили0.0530.240.470.650.690.67

  Холандски Антили и лидери. Расходи за финална државна потрошувачка, по глава, $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Јапонија220.11 344.43 428.16 458.28 642.89 782.3
  Франција482.52 656.24 565.74 916.29 680.89 716.9
  Германија441.82 507.64 231.34 466.28 076.98 237.2
  Соединети Американски Држави927.51 979.83 754.05 121.58 172.08 119.6
  Холандски Антили355.21 470.52 700.13 976.13 819.63 569.4
  Народна Република Кина12.342.345.8157.1575.0836.1

  © Ivan Kushnir