Економија

Полска. Расходи за финална државна потрошувачка, 1970-2016

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Расходи за финална државна потрошувачка, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  19705.6171.05.6 1.02.57.0
  19716.2188.26.07.31.02.57.2
  19726.8206.26.34.90.982.36.7
  19738.1242.26.64.50.972.16.6
  19749.1269.57.17.40.942.17.1
  19759.7284.27.44.40.841.86.5
  197610.9317.27.98.00.892.07.1
  197711.9344.08.79.00.861.97.1
  197813.5386.19.26.10.821.86.9
  197915.2431.79.64.40.811.77.1
  198011.6326.08.1-15.70.551.25.3
  198111.7325.87.9-2.30.541.35.4
  198212.5344.08.35.40.571.45.5
  198315.5423.98.41.000.691.76.6
  198416.2439.98.85.10.721.97.2
  198515.5418.39.24.70.671.86.9
  198615.9425.49.41.40.601.47.3
  198713.4357.19.40.710.451.06.4
  198813.3353.59.50.180.410.946.3
  198913.8365.29.0-4.60.410.986.6
  199013.9365.69.10.430.360.837.8
  199121.0552.39.99.60.521.213.5
  199222.0575.510.55.90.501.216.7
  199321.1551.010.82.40.481.214.8
  199420.9545.610.91.20.451.113.4
  199526.8697.611.44.80.531.317.7
  199629.6768.611.72.70.571.419.3
  199728.8746.812.12.90.571.517.6
  199830.9800.812.32.00.611.623.8
  199930.3787.012.73.20.581.629.1
  200031.1806.013.77.90.581.727.3
  200135.5922.814.23.80.651.926.4
  200237.0961.914.52.00.641.823.6
  200341.11 069.715.03.50.621.621.0
  200446.61 214.515.63.80.631.619.7
  200556.01 460.116.13.50.711.819.2
  200663.71 661.517.05.50.751.917.9
  200777.72 027.217.53.00.822.017.3
  200899.32 591.018.34.40.932.317.2
  200982.32 146.718.93.50.762.016.5
  201091.62 391.319.53.10.802.217.1
  201195.52 491.119.1-1.80.762.115.1
  201289.72 341.219.1-0.320.712.113.7
  201395.02 481.019.62.50.742.113.5
  201498.92 583.620.44.10.762.215.4
  201585.92 245.520.92.40.702.318.3
  201684.22 201.721.21.70.682.218.1

  Picture. Полска. Расходи за финална државна потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Полска. Расходи за финална државна потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Полска. Расходи за финална државна потрошувачка, раст, %, 1970-2016

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Расходи за финална државна потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија34.7196.4334.8363.9653.4680.8
  Полска5.611.613.931.191.684.2
  Чешка8.712.042.437.5
  Украина14.85.826.418.1
  Словачка3.84.017.517.4
  Белорусија4.42.09.27.6

  Полска и соседи. Расходи за финална државна потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија441.82 507.64 231.34 466.28 076.98 310.7
  Чешка839.31 163.54 023.73 536.5
  Словачка711.5741.23 243.63 196.9
  Полска171.0326.0365.6806.02 391.32 201.7
  Белорусија435.0201.9968.0802.6
  Украина288.4118.7575.8406.6

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Расходи за финална државна потрошувачка, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави194.4454.9948.01 444.22 522.22 658.1
  Народна Република Кина10.142.053.7201.5782.01 610.3
  Јапонија23.1158.4426.8823.61 111.0976.7
  Германија34.7196.4334.8363.9653.4680.8
  Франција25.1147.0267.2302.2630.7582.7
  Полска5.611.613.931.191.684.2

  Полска и лидери. Расходи за финална државна потрошувачка, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Франција482.52 656.24 565.74 916.29 680.88 703.0
  Германија441.82 507.64 231.34 466.28 076.98 310.7
  Соединети Американски Држави927.51 979.83 754.05 121.58 172.08 250.4
  Јапонија220.11 344.43 428.16 458.28 642.87 645.4
  Полска171.0326.0365.6806.02 391.32 201.7
  Народна Република Кина12.342.345.8157.1575.01 147.4

  © Ivan Kushnir