Економија

Бахреин. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1970-2016

 • Бахреин и соседи
 • Бахреин и лидери
 • Бахреин. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаЈугозападна Азија
  19700.291 344.40.29 0.0150.0980.99
  19710.311 399.50.291.10.0140.0971.0
  19720.391 688.70.3212.10.0160.101.1
  19730.562 335.30.3713.50.0190.121.3
  19740.763 028.30.396.20.0230.131.2
  19750.782 914.00.38-3.90.0200.121.0
  19761.24 268.80.4725.00.0300.171.4
  19771.44 745.40.494.60.0310.171.3
  19781.54 637.00.41-16.00.0280.141.2
  19791.64 553.40.434.90.0250.130.92
  19802.05 497.80.5118.10.0280.151.2
  19812.36 124.70.510.0220.0320.161.3
  19822.56 564.00.546.00.0350.171.3
  19832.66 507.90.54-0.380.0350.161.3
  19842.76 567.50.551.50.0350.171.4
  19852.04 653.00.41-24.70.0250.121.1
  19861.84 158.80.38-7.60.0200.0910.95
  19871.94 323.20.38-0.650.0190.0840.95
  19882.24 732.00.4313.50.0190.0821.0
  19892.55 244.00.5324.10.0210.0901.1
  19902.65 271.70.552.30.0190.0880.88
  19912.75 356.60.563.50.0190.0840.87
  19923.15 876.70.6412.90.0200.0860.92
  19933.25 947.50.641.10.0210.0790.89
  19943.35 951.40.64-0.00380.0200.0751.0
  19953.45 958.40.662.30.0180.0680.88
  19963.55 976.10.660.790.0180.0720.85
  19973.66 112.80.682.00.0190.0780.86
  19983.96 408.00.680.810.0210.0920.90
  19993.96 177.00.701.80.0200.0820.90
  20004.06 090.40.7913.70.0200.0790.87
  20014.26 026.70.857.40.0210.0871.0
  20024.35 885.50.850.690.0210.0870.96
  20034.86 103.20.883.30.0200.0880.90
  20046.37 537.70.901.50.0240.100.99
  20056.37 135.70.922.70.0230.0990.87
  20066.46 705.10.931.20.0210.0940.78
  20076.96 631.50.984.80.0200.0900.68
  20088.97 955.41.225.20.0240.100.75
  20099.47 918.91.411.00.0270.100.85
  201010.68 534.11.514.20.0280.100.85
  201111.28 797.51.76.60.0270.0960.84
  201211.78 987.81.71.10.0270.0940.84
  201313.310 085.41.89.90.0300.110.88
  201413.510 117.31.8-0.680.0300.100.87
  201514.010 223.21.91.90.0330.110.94
  201614.510 167.81.90.510.0330.110.97

  Picture. Бахреин. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Бахреин. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Бахреин. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, раст, %, 1970-2016

  Бахреин и соседи

  Бахреин и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Саудиска Арабија1.741.254.468.6170.5276.3
  Катар0.121.22.02.820.739.3
  Бахреин0.292.02.64.010.614.5

  Бахреин и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Катар1 055.05 510.04 299.34 679.811 652.715 311.5
  Бахреин1 344.45 497.85 271.76 090.48 534.110 167.8
  Саудиска Арабија299.44 230.53 334.03 301.86 217.38 561.4

  Бахреин и лидери

  Бахреин и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави647.71 754.63 825.76 792.410 202.212 820.7
  Народна Република Кина49.0156.0197.3567.62 157.34 412.4
  Јапонија99.6582.91 620.02 659.43 291.82 759.6
  Германија120.2560.71 000.51 114.31 915.51 852.1
  Обединето Кралство87.7369.2728.71 102.41 600.61 742.2
  Бахреин0.292.02.64.010.614.5

  Бахреин и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави3 090.17 636.315 149.624 087.933 055.439 793.8
  Обединето Кралство1 576.26 562.212 744.218 700.825 283.626 481.9
  Германија1 530.67 160.812 645.813 673.823 678.522 610.4
  Јапонија949.34 947.113 010.820 852.125 607.121 601.8
  Бахреин1 344.45 497.85 271.76 090.48 534.110 167.8
  Народна Република Кина59.6156.8168.2442.41 586.43 143.8

  © Ivan Kushnir