Економија

Чешка. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1990-2016

 • Чешка и соседи
 • Чешка и лидери
 • Чешка. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1990-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1990СветотЕвропаИсточна Европа
  199020.21 949.820.2 0.150.414.3
  199114.21 373.415.8-21.40.100.283.4
  199218.01 738.117.28.80.120.335.3
  199320.51 977.117.51.20.130.405.3
  199423.62 282.318.24.20.140.446.2
  199529.42 838.819.04.60.160.486.9
  199633.33 221.320.47.40.180.547.5
  199731.93 088.221.02.90.170.546.9
  199833.83 272.420.9-0.650.180.568.2
  199933.23 221.521.52.90.170.569.6
  200031.33 039.421.81.60.160.568.7
  200133.83 289.122.52.80.170.598.1
  200241.03 995.623.12.90.190.668.6
  200349.94 868.524.24.80.210.668.7
  200458.45 700.225.03.50.220.678.1
  200565.46 374.125.93.20.230.717.3
  200673.37 114.426.83.80.240.756.9
  200787.58 446.328.04.10.260.776.4
  2008112.110 752.028.82.90.310.906.5
  2009100.69 593.828.6-0.660.290.907.1
  2010102.09 676.228.91.00.270.916.5
  2011111.810 580.028.90.270.270.915.9
  2012102.09 638.528.6-1.20.240.865.2
  2013103.59 766.628.70.520.240.845.0
  201499.99 425.729.11.40.220.805.1
  201587.58 250.930.23.70.200.826.1
  201691.78 644.031.33.60.210.876.6

  Picture. Чешка. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1990-2016
  Picture. Чешка. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1990-2016
  Picture. Чешка. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, раст, %, 1990-2016

  Чешка и соседи

  Чешка и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Германија1 000.51 114.31 915.51 852.1
  Полска31.0109.4295.1275.8
  Австрија93.0106.0209.0204.5
  Чешка20.231.3102.091.7
  Словачка8.911.551.849.0

  Чешка и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Австрија12 045.713 133.724 856.523 477.7
  Германија12 645.813 673.823 678.522 610.4
  Словачка1 681.12 130.29 581.18 993.0
  Чешка1 949.83 039.49 676.28 644.0
  Полска816.52 837.17 700.07 214.5

  Чешка и лидери

  Чешка и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави3 825.76 792.410 202.212 820.7
  Народна Република Кина197.3567.62 157.34 412.4
  Јапонија1 620.02 659.43 291.82 759.6
  Германија1 000.51 114.31 915.51 852.1
  Обединето Кралство728.71 102.41 600.61 742.2
  Чешка20.231.3102.091.7

  Чешка и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Соединети Американски Држави15 149.624 087.933 055.439 793.8
  Обединето Кралство12 744.218 700.825 283.626 481.9
  Германија12 645.813 673.823 678.522 610.4
  Јапонија13 010.820 852.125 607.121 601.8
  Чешка1 949.83 039.49 676.28 644.0
  Народна Република Кина168.2442.41 586.43 143.8

  © Ivan Kushnir