Економија

Полска. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1970-2016

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  197017.8545.117.8 0.912.47.2
  197119.8600.719.17.60.922.47.6
  197221.8658.620.04.70.882.27.3
  197325.8772.820.94.10.872.17.4
  197428.9856.922.36.90.862.28.1
  197530.7904.423.66.00.812.07.7
  197634.91 017.925.89.20.852.28.6
  197738.11 102.827.46.10.832.18.7
  197842.81 227.828.64.70.792.08.6
  197947.41 346.429.53.10.761.88.7
  198037.11 042.728.2-4.60.531.36.6
  198139.01 086.727.0-4.00.541.56.9
  198239.71 097.123.0-14.90.551.56.9
  198347.21 292.724.56.40.631.98.0
  198445.81 243.425.64.50.601.98.3
  198541.41 114.726.32.80.531.77.6
  198642.81 146.927.64.90.471.48.2
  198736.4970.728.42.90.350.977.3
  198837.5994.529.33.40.330.927.6
  198939.81 052.529.2-0.310.330.968.0
  199031.0816.525.0-14.60.230.626.7
  199149.81 308.326.66.60.350.9711.9
  199257.21 496.927.32.40.381.016.8
  199359.61 555.328.75.40.381.215.4
  199468.01 772.429.93.90.411.317.8
  199584.22 188.231.03.70.461.419.6
  199697.72 537.233.68.50.521.622.1
  199798.62 558.636.17.30.531.721.4
  1998107.82 795.737.84.90.571.826.1
  1999105.92 747.439.95.50.541.830.8
  2000109.42 837.141.12.90.542.030.5
  2001122.73 185.241.92.00.612.229.3
  2002131.83 424.743.53.90.632.127.5
  2003141.23 673.944.21.60.601.924.7
  2004163.74 263.746.14.20.631.922.6
  2005192.45 015.746.91.80.692.121.6
  2006213.45 565.149.24.80.712.220.1
  2007258.46 740.652.05.70.772.318.9
  2008329.88 604.955.56.80.902.719.2
  2009270.87 065.857.53.60.772.419.2
  2010295.17 700.059.02.70.782.618.8
  2011325.08 482.260.93.10.782.617.2
  2012307.88 033.361.40.750.722.615.7
  2013319.58 339.161.60.320.732.615.3
  2014327.38 548.663.02.40.732.616.7
  2015278.97 289.864.93.00.652.619.5
  2016275.87 214.567.43.90.632.620.0

  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, раст, %, 1970-2016

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија120.2560.71 000.51 114.31 915.51 852.1
  Полска17.837.131.0109.4295.1275.8
  Чешка20.231.3102.091.7
  Украина54.218.686.760.9
  Словачка8.911.551.849.0
  Белорусија9.56.331.825.9

  Полска и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија1 530.67 160.812 645.813 673.823 678.522 610.4
  Словачка1 681.12 130.29 581.18 993.0
  Чешка1 949.83 039.49 676.28 644.0
  Полска545.11 042.7816.52 837.17 700.07 214.5
  Белорусија925.5631.23 362.12 731.3
  Украина1 053.5380.81 894.01 371.5

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави647.71 754.63 825.76 792.410 202.212 820.7
  Народна Република Кина49.0156.0197.3567.62 157.34 412.4
  Јапонија99.6582.91 620.02 659.43 291.82 759.6
  Германија120.2560.71 000.51 114.31 915.51 852.1
  Обединето Кралство87.7369.2728.71 102.41 600.61 742.2
  Полска17.837.131.0109.4295.1275.8

  Полска и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави3 090.17 636.315 149.624 087.933 055.439 793.8
  Обединето Кралство1 576.26 562.212 744.218 700.825 283.626 481.9
  Германија1 530.67 160.812 645.813 673.823 678.522 610.4
  Јапонија949.34 947.113 010.820 852.125 607.121 601.8
  Полска545.11 042.7816.52 837.17 700.07 214.5
  Народна Република Кина59.6156.8168.2442.41 586.43 143.8

  © Ivan Kushnir