Економија

Порторико. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1970-2016

 • Порторико и соседи
 • Порторико и лидери
 • Порторико. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
  19703.81 402.03.8 0.190.4634.0
  19714.41 586.34.06.50.200.4933.9
  19724.81 733.54.37.40.200.4932.7
  19735.31 883.94.65.50.180.4831.7
  19745.92 044.24.6-0.760.180.4729.9
  19756.62 251.24.4-2.30.170.4729.2
  19767.62 559.84.88.80.190.4930.0
  19778.42 767.25.16.30.180.4930.1
  19789.12 933.05.33.40.170.4829.5
  19799.93 139.25.53.10.160.4629.2
  198011.03 440.85.4-0.990.160.4529.1
  198112.13 756.35.50.770.170.4529.8
  198212.83 912.45.5-0.180.180.4628.8
  198313.64 104.45.62.90.180.4628.7
  198414.34 296.85.94.70.190.4528.9
  198515.44 557.16.14.50.190.4535.0
  198616.14 722.76.44.20.180.4434.3
  198717.14 995.46.85.80.170.4434.9
  198818.45 312.97.04.00.160.4435.9
  198919.25 520.07.11.10.160.4234.4
  199020.25 748.17.32.10.150.4134.0
  199120.95 874.87.2-1.20.150.4034.8
  199221.96 118.37.53.70.150.4036.4
  199323.36 423.17.85.00.150.4036.3
  199424.96 812.08.25.00.150.3934.2
  199526.47 164.78.65.10.140.4033.1
  199628.47 631.09.26.20.150.4036.6
  199730.68 169.39.75.80.160.4136.6
  199832.68 652.510.14.40.170.4236.7
  199934.79 159.110.75.40.180.4336.7
  200036.89 704.911.03.00.180.4236.6
  200138.310 088.211.11.00.190.4336.9
  200239.610 435.611.42.60.190.4336.9
  200341.811 032.811.83.70.180.4338.9
  200444.311 719.212.34.30.170.4338.5
  200547.112 499.612.72.70.170.4236.0
  200650.113 354.812.81.00.170.4134.5
  200752.113 907.213.01.30.160.4032.7
  200854.614 602.712.8-1.20.150.4031.8
  200955.114 792.512.4-2.90.160.4133.1
  201056.815 278.012.61.40.150.3931.8
  201158.215 687.912.81.50.140.3830.2
  201260.916 469.513.12.40.140.3830.1
  201362.516 937.613.31.70.140.3830.5
  201461.916 817.112.9-3.10.140.3629.6
  201561.616 767.312.6-2.50.140.3628.4
  201661.216 680.012.4-1.70.140.3627.6

  Picture. Порторико. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Порторико. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Порторико. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, раст, %, 1970-2016

  Порторико и соседи

  Порторико и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Порторико3.811.020.236.856.861.2
  Доминиканска Република1.46.27.417.239.649.9
  Британски Девствени Острови0.00860.0140.0470.300.310.34
  Ангилја0.00150.00490.0350.120.210.26

  Порторико и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Ангилја240.9725.54 208.710 979.015 583.517 866.2
  Порторико1 402.03 440.85 748.19 704.915 278.016 680.0
  Британски Девствени Острови875.91 270.02 836.014 431.111 375.711 015.9
  Доминиканска Република307.71 070.21 025.52 005.93 999.44 685.2

  Порторико и лидери

  Порторико и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави647.71 754.63 825.76 792.410 202.212 820.7
  Народна Република Кина49.0156.0197.3567.62 157.34 412.4
  Јапонија99.6582.91 620.02 659.43 291.82 759.6
  Германија120.2560.71 000.51 114.31 915.51 852.1
  Обединето Кралство87.7369.2728.71 102.41 600.61 742.2
  Порторико3.811.020.236.856.861.2

  Порторико и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави3 090.17 636.315 149.624 087.933 055.439 793.8
  Обединето Кралство1 576.26 562.212 744.218 700.825 283.626 481.9
  Германија1 530.67 160.812 645.813 673.823 678.522 610.4
  Јапонија949.34 947.113 010.820 852.125 607.121 601.8
  Порторико1 402.03 440.85 748.19 704.915 278.016 680.0
  Народна Република Кина59.6156.8168.2442.41 586.43 143.8

  © Ivan Kushnir