Економија

Уганда. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1970-2016

 • Уганда и соседи
 • Уганда и лидери
 • Уганда. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАфрикаИсточна Африка
  19700.8994.80.89 0.0461.46.9
  19711.0105.90.922.70.0481.57.0
  19721.1110.70.92-0.00270.0451.46.8
  19731.3128.80.920.00000.0451.47.0
  19741.6154.60.920.00820.0491.47.3
  19752.0182.30.91-1.30.0521.57.9
  19762.0182.30.910.00800.0501.48.4
  19772.2193.70.921.40.0481.38.4
  19782.4199.80.88-4.10.0441.27.8
  19792.3191.20.77-12.40.0371.16.7
  19802.6203.60.75-3.30.0360.946.4
  19812.8218.00.773.40.0391.06.9
  19823.1232.20.848.40.0431.17.3
  19833.3239.50.896.50.0441.27.7
  19842.9203.00.85-4.90.0381.07.2
  19853.2220.80.84-0.540.0411.27.6
  19863.9257.90.850.390.0431.59.0
  19874.5286.90.895.80.0441.710.6
  19885.2317.60.978.90.0451.711.4
  19894.7280.51.06.70.0391.69.7
  19903.2183.71.15.00.0240.966.7
  19912.5141.01.14.70.0180.745.1
  19922.8147.31.23.40.0180.755.8
  19932.8142.71.25.30.0180.776.7
  19944.2212.11.629.00.0251.29.7
  19955.0244.71.60.580.0271.310.3
  19965.3248.41.78.00.0281.39.6
  19975.7259.71.83.60.0301.49.5
  19985.3236.62.09.60.0281.39.2
  19995.1220.12.17.40.0261.28.9
  20005.0206.52.24.70.0251.28.8
  20015.2208.82.48.10.0261.39.0
  20025.5212.82.66.60.0261.39.1
  20035.7213.42.61.40.0241.18.8
  20046.6239.42.73.40.0251.19.4
  20057.9276.32.98.10.0281.19.7
  20069.2312.73.312.30.0311.29.9
  200710.9357.33.42.90.0331.210.1
  200814.0441.03.67.80.0381.410.0
  200914.4438.53.97.30.0411.49.9
  201015.2448.64.28.10.0401.39.9
  201116.7476.44.44.90.0401.39.8
  201218.7514.54.51.60.0441.39.4
  201319.4517.74.63.50.0441.39.0
  201421.8561.95.19.40.0491.39.5
  201519.3481.45.46.20.0451.28.5
  201618.7450.85.41.10.0431.38.2

  Picture. Уганда. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Уганда. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Уганда. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, раст, %, 1970-2016

  Уганда и соседи

  Уганда и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Судан0.905.29.911.348.965.3
  Кенија1.77.28.811.430.956.3
  Демократска Република Конго2.19.511.77.315.132.0
  Танзанија1.04.63.49.420.830.2
  Уганда0.892.63.25.015.218.7
  Руанда0.181.12.01.54.76.7

  Уганда и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Судан64.9268.1384.0331.91 099.61 649.0
  Кенија152.1441.5376.6363.3746.11 161.4
  Руанда49.1212.1275.6186.9454.5565.4
  Танзанија74.8244.8134.2275.1451.4543.1
  Уганда94.8203.6183.7206.5448.6450.8
  Демократска Република Конго105.3359.8338.8155.1234.0406.6

  Уганда и лидери

  Уганда и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави647.71 754.63 825.76 792.410 202.212 820.7
  Народна Република Кина49.0156.0197.3567.62 157.34 412.4
  Јапонија99.6582.91 620.02 659.43 291.82 759.6
  Германија120.2560.71 000.51 114.31 915.51 852.1
  Обединето Кралство87.7369.2728.71 102.41 600.61 742.2
  Уганда0.892.63.25.015.218.7

  Уганда и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Соединети Американски Држави3 090.17 636.315 149.624 087.933 055.439 793.8
  Обединето Кралство1 576.26 562.212 744.218 700.825 283.626 481.9
  Германија1 530.67 160.812 645.813 673.823 678.522 610.4
  Јапонија949.34 947.113 010.820 852.125 607.121 601.8
  Народна Република Кина59.6156.8168.2442.41 586.43 143.8
  Уганда94.8203.6183.7206.5448.6450.8

  © Ivan Kushnir