Економија

Јапонија. Увоз, 1970-2016

Јапонија. Увоз, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаИсточна Азија
197020.1191.520.1 5.235.766.5
197121.4201.321.57.05.034.664.8
197226.1241.923.810.55.235.665.3
197342.9391.829.624.36.338.066.3
197468.3615.030.84.27.138.668.5
197566.0587.227.6-10.36.533.867.7
197674.2652.629.56.76.533.567.3
197782.0714.430.74.16.331.266.1
197894.4814.232.86.96.230.962.4
1979130.61 117.237.012.96.933.262.9
1980160.01 358.234.2-7.87.032.162.4
1981168.71 420.834.92.17.330.561.4
1982155.31 298.034.6-0.677.128.961.4
1983149.41 240.333.5-3.47.026.959.4
1984160.71 326.237.010.57.128.857.8
1985152.61 251.536.0-2.76.829.454.1
1986152.31 242.837.33.86.129.151.8
1987183.41 490.440.79.06.329.950.9
1988235.91 908.848.318.76.930.850.0
1989270.52 180.457.018.07.431.551.3
1990298.22 394.961.68.16.830.052.1
1991300.82 407.460.9-1.16.727.448.4
1992301.72 406.860.3-1.16.025.344.6
1993310.62 470.359.5-1.36.424.442.4
1994348.42 764.064.48.26.524.641.6
1995420.03 323.472.712.96.724.241.3
1996437.23 452.280.711.06.623.440.5
1997419.03 302.081.00.356.122.038.1
1998351.12 762.075.5-6.75.221.537.2
1999383.13 008.578.33.65.421.837.3
2000449.43 523.985.59.35.721.235.5
2001411.83 224.286.41.05.320.634.7
2002397.83 110.487.00.695.018.631.8
2003442.13 451.889.93.44.817.729.7
2004527.34 112.597.28.14.717.028.9
2005594.64 632.9103.26.14.716.528.7
2006655.05 100.2108.04.74.515.627.4
2007704.45 481.6110.42.24.214.425.9
2008855.26 652.5111.20.704.414.626.8
2009626.24 870.693.8-15.74.012.823.9
2010773.96 019.8104.211.24.212.522.7
2011952.47 411.7110.35.84.412.522.2
2012998.27 772.5116.35.44.512.422.2
2013940.07 325.8120.13.34.111.420.3
2014970.37 571.3130.08.34.211.520.1
2015791.46 184.1131.00.763.810.518.6
2016749.75 868.5128.0-2.33.710.318.4

Picture. Јапонија. Увоз, млрд. $, 1970-2016
Picture. Јапонија. Увоз, по глава, $, 1970-2016
Picture. Јапонија. Увоз, раст, %, 1970-2016
Picture. Јапонија. Увоз, структура (земји), %, 2016
Picture. Јапонија. Увоз, структура (Lall), %, 2016

Јапонија и соседи

Јапонија и соседи. Увоз, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина2.622.244.6250.71 380.11 948.0
Јапонија20.1160.0298.2449.4773.9749.7
Јужна Кореја1.924.172.4185.0506.0500.2
Русија109.462.4322.4263.8

Јапонија и соседи. Увоз, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Јужна Кореја59.0634.11 686.93 903.810 212.39 847.5
Јапонија191.51 358.22 394.93 523.96 019.85 868.5
Русија741.3426.42 251.81 832.2
Народна Република Кина3.222.438.1195.41 014.91 388.0

Јапонија и лидери

Јапонија и лидери. Увоз, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Соединети Американски Држави55.8293.8629.71 472.62 365.02 735.8
Народна Република Кина2.622.244.6250.71 380.11 948.0
Германија35.8220.8408.0595.91 266.11 326.7
Обединето Кралство26.9135.2267.0439.8752.4797.3
Франција22.8157.5275.6370.7739.1769.4
Јапонија20.1160.0298.2449.4773.9749.7

Јапонија и лидери. Увоз, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Германија455.62 819.85 156.67 312.815 651.416 196.1
Обединето Кралство482.72 402.34 668.87 459.911 884.412 118.8
Франција438.92 846.04 709.36 029.911 345.711 492.8
Соединети Американски Држави266.21 278.72 493.65 222.47 662.68 491.6
Јапонија191.51 358.22 394.93 523.96 019.85 868.5
Народна Република Кина3.222.438.1195.41 014.91 388.0

© Ivan Kushnir