Економија

Антигва и Барбуда. Индустрија, 1970-2016

 • Антигва и Барбуда и соседи
 • Антигва и Барбуда и лидери
 • Антигва и Барбуда. Индустрија, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
  19700.002841.40.0028 0.00030.00080.071
  19710.003349.00.00309.10.00030.00090.078
  19720.004565.60.00339.20.00040.00110.090
  19730.006694.50.00330.220.00040.00130.11
  19740.006592.20.003814.90.00040.00120.086
  19750.006794.10.0037-3.30.00030.00110.075
  19760.003244.30.0023-37.70.00020.00050.032
  19770.004460.10.002718.90.00020.00060.040
  19780.004460.10.00309.20.00020.00050.036
  19790.005777.50.00339.20.00020.00060.041
  19800.0078106.40.003714.50.00020.00070.048
  19810.0085116.80.004417.40.00020.00070.050
  19820.0088122.00.00452.10.00020.00070.049
  19830.010140.30.00475.50.00030.00080.054
  19840.011161.80.00493.20.00030.00080.056
  19850.013192.80.00538.60.00040.00100.074
  19860.016228.40.006013.30.00040.00110.083
  19870.018263.60.00659.00.00040.00120.090
  19880.021316.80.00719.30.00040.00130.10
  19890.025380.70.007810.10.00050.00150.11
  19900.027397.50.00813.40.00050.00150.11
  19910.030440.10.0080-1.50.00050.00170.12
  19920.029418.50.00811.70.00050.00160.11
  19930.031447.00.0075-7.80.00050.00160.11
  19940.034480.60.00795.30.00050.00170.11
  19950.030411.70.0076-3.90.00040.00140.088
  19960.029377.10.00839.50.00040.00130.082
  19970.031399.80.00885.90.00040.00130.085
  19980.030381.70.00913.30.00040.00130.076
  19990.036435.10.00987.90.00050.00150.086
  20000.041495.20.0106.60.00050.00160.093
  20010.049574.50.0112.90.00070.00190.099
  20020.047546.70.0115.00.00060.00190.090
  20030.048549.90.0127.10.00060.00180.088
  20040.050563.10.012-4.30.00050.00170.085
  20050.054606.80.0127.10.00050.00170.085
  20060.065717.00.01416.00.00060.00180.094
  20070.065712.30.0169.80.00050.00170.088
  20080.078844.90.016-0.210.00050.00200.097
  20090.071755.60.016-1.40.00050.00200.092
  20100.076805.00.015-5.20.00050.00190.091
  20110.082855.00.0152.70.00050.00190.093
  20120.075770.50.014-5.00.00040.00170.083
  20130.084858.50.0168.50.00050.00190.092
  20140.090910.20.0160.910.00050.00200.097
  20150.101 027.30.0162.40.00060.00240.11
  20160.111 136.00.0161.80.00070.00280.12

  Picture. Антигва и Барбуда. Индустрија, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Антигва и Барбуда. Индустрија, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Антигва и Барбуда. Индустрија, раст, %, 1970-2016

  Антигва и Барбуда и соседи

  Антигва и Барбуда и соседи. Индустрија, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Порторико1.55.913.326.048.651.7
  Антигва и Барбуда0.00280.00780.0270.0410.0760.11
  Свети Кристофер и Невис0.00250.00620.0190.0350.0750.066
  Британски Девствени Острови0.00030.00060.00370.0280.0330.044
  Доминика0.00060.00510.0180.0390.0370.044
  Ангилја0.00020.00060.00260.00900.0190.020

  Антигва и Барбуда и соседи. Индустрија, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Порторико547.01 849.53 767.26 858.713 074.214 085.4
  Британски Девствени Острови28.356.6226.11 332.91 206.31 438.6
  Ангилја28.283.4314.0811.81 406.71 357.1
  Свети Кристофер и Невис55.8143.2465.8763.01 463.41 198.8
  Антигва и Барбуда41.4106.4397.5495.2805.01 136.0
  Доминика8.168.0248.8564.0517.7596.3

  Антигва и Барбуда и лидери

  Антигва и Барбуда и лидери. Индустрија, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина34.0134.5144.4486.32 439.03 730.3
  Соединети Американски Држави290.1750.11 293.91 872.22 474.82 775.8
  Јапонија80.8352.4941.81 265.01 348.11 099.7
  Германија77.5291.8509.0453.7795.2805.9
  Индија10.438.175.4102.0356.2431.8
  Антигва и Барбуда0.00280.00780.0270.0410.0760.11

  Антигва и Барбуда и лидери. Индустрија, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија985.93 727.06 433.35 568.29 830.49 838.8
  Соединети Американски Држави1 383.83 264.55 123.66 639.48 018.48 615.7
  Јапонија770.42 990.87 563.99 918.910 487.28 608.5
  Народна Република Кина41.3135.2123.1379.11 793.62 657.8
  Антигва и Барбуда41.4106.4397.5495.2805.01 136.0
  Индија18.954.786.696.9289.4326.0

  © Ivan Kushnir