Економија

Малезија. Индустрија, 1970-2016

Малезија. Индустрија, 1970-2016
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаЈугоисточна Азија
19700.9184.30.91 0.0900.5612.0
19710.9686.71.015.00.0870.5311.2
19721.3119.01.17.70.110.6012.8
19731.8157.61.23.00.120.6112.7
19743.0253.61.2-0.940.170.7813.1
19753.0244.11.20.960.150.7512.1
19763.7292.81.419.50.170.8112.5
19774.5350.21.54.70.190.8512.8
19785.0382.91.69.20.180.7712.2
19797.5560.21.814.90.230.9915.3
19809.1659.81.92.20.251.013.5
19819.2648.71.9-0.570.251.0012.4
19829.2638.42.06.70.261.112.8
198310.5707.32.212.50.291.214.5
198412.1793.82.513.10.331.315.9
198511.1710.82.5-2.00.301.215.7
19869.8613.02.66.80.240.9014.9
198711.3682.52.85.70.240.8815.5
198812.4730.13.110.80.240.8214.2
198914.2808.53.411.00.270.9014.3
199016.9934.83.76.90.291.014.6
199118.51 000.14.08.80.311.014.1
199221.41 127.44.26.30.341.114.9
199323.31 194.94.56.50.371.114.7
199425.71 284.34.99.20.391.114.2
199531.31 526.65.716.50.431.214.7
199637.31 773.46.411.10.511.515.5
199738.11 765.96.76.00.531.516.3
199828.01 264.96.3-6.90.401.317.8
199933.11 460.46.99.30.461.417.5
200041.61 796.07.610.90.551.519.4
200139.11 650.77.4-2.80.541.619.1
200241.61 720.47.74.40.571.618.3
200347.31 917.28.37.70.571.718.3
200456.52 243.18.97.40.601.719.0
200562.32 428.19.23.30.601.718.5
200671.22 723.19.64.30.621.717.5
200780.93 037.09.92.90.621.717.2
200897.83 606.39.9-0.0990.671.717.9
200976.32 763.49.1-7.50.591.414.8
201094.53 362.19.87.70.631.514.9
2011108.63 791.210.12.30.641.414.7
2012113.93 905.810.43.70.661.414.7
2013115.43 884.210.72.90.661.414.9
2014120.23 977.811.35.30.681.415.7
2015102.13 322.411.84.70.631.314.4
2016104.53 350.412.34.30.651.414.3

Picture. Малезија. Индустрија, млрд. $, 1970-2016
Picture. Малезија. Индустрија, по глава, $, 1970-2016
Picture. Малезија. Индустрија, раст, %, 1970-2016

Малезија и соседи

Малезија и соседи. Индустрија, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Индонезија1.427.941.565.0254.0269.8
Тајланд1.58.127.542.8126.9134.4
Малезија0.919.116.941.694.5104.5
Филипини2.211.515.223.352.972.0
Брунеј0.215.72.44.39.26.2

Малезија и соседи. Индустрија, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Брунеј1 593.829 642.19 256.412 895.323 572.714 760.7
Малезија84.3659.8934.81 796.03 362.13 350.4
Тајланд40.0171.2486.9679.41 888.51 952.1
Индонезија12.3188.8227.6307.31 047.31 033.1
Филипини62.4243.7246.2299.3564.2697.1

Малезија и лидери

Малезија и лидери. Индустрија, млрд. $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Народна Република Кина34.0134.5144.4486.32 439.03 730.3
Соединети Американски Држави290.1750.11 293.91 872.22 474.82 775.8
Јапонија80.8352.4941.81 265.01 348.11 099.7
Германија77.5291.8509.0453.7795.2805.9
Индија10.438.175.4102.0356.2431.8
Малезија0.919.116.941.694.5104.5

Малезија и лидери. Индустрија, по глава, $, 1970-2016
земји197019801990200020102016
Германија985.93 727.06 433.35 568.29 830.49 838.8
Соединети Американски Држави1 383.83 264.55 123.66 639.48 018.48 615.7
Јапонија770.42 990.87 563.99 918.910 487.28 608.5
Малезија84.3659.8934.81 796.03 362.13 350.4
Народна Република Кина41.3135.2123.1379.11 793.62 657.8
Индија18.954.786.696.9289.4326.0

© Ivan Kushnir