Економија

Холандски Антили. Преработувачка индустрија, 1970-2012

 • Холандски Антили и соседи
 • Холандски Антили и лидери
 • Холандски Антили. Преработувачка индустрија, 1970-2012
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаКарипски Острови
  19700.020135.70.020 0.00240.00660.64
  19710.022145.50.0226.50.00240.00670.63
  19720.025163.60.0234.80.00240.00690.61
  19730.028181.20.0243.80.00220.00680.59
  19740.036226.70.0255.80.00250.00790.61
  19750.043267.40.0262.70.00280.00880.62
  19760.047295.00.0275.20.00280.00860.60
  19770.054338.60.03838.80.00290.00880.64
  19780.066411.10.0406.40.00300.00950.69
  19790.075464.50.0400.0950.00300.00960.70
  19800.091565.80.04819.90.00340.0110.77
  19810.099608.50.046-4.80.00370.0110.79
  19820.10626.40.044-4.60.00390.0110.74
  19830.097585.60.041-5.50.00370.0110.65
  19840.092549.20.038-7.80.00340.00900.57
  19850.093550.30.037-2.70.00330.00880.64
  19860.13742.30.037-0.840.00390.0120.80
  19870.10600.10.029-21.10.00280.00890.63
  19880.12664.10.0319.10.00280.00880.65
  19890.13747.00.0348.60.00310.00950.69
  19900.15828.50.0377.20.00320.0100.71
  19910.15871.50.0382.40.00330.0110.74
  19920.17989.40.04212.00.00360.0120.78
  19930.16931.20.039-7.70.00340.0110.69
  19940.181 022.30.0427.40.00350.0110.66
  19950.191 090.50.0444.40.00340.0110.64
  19960.211 187.00.0454.40.00370.0120.69
  19970.171 023.70.038-16.40.00320.00930.56
  19980.16967.70.034-10.70.00310.00850.47
  19990.16984.70.034-0.800.00300.00830.45
  20000.181 109.70.0366.50.00330.00880.48
  20010.191 194.00.0386.40.00370.00980.45
  20020.181 127.70.035-7.00.00340.00940.40
  20030.171 076.50.033-6.10.00290.00860.37
  20040.181 126.10.0343.20.00250.00830.37
  20050.15912.40.029-16.00.00190.00630.28
  20060.191 166.80.03626.10.00230.00770.34
  20070.191 108.90.035-4.70.00200.00710.31
  20080.231 322.60.04015.00.00230.00850.35
  20090.221 239.80.038-5.10.00240.00880.33
  20100.221 243.40.038-0.800.00210.00810.31
  20110.231 250.10.0382.20.00200.00790.31
  20120.241 255.50.038-0.940.00200.00790.31

  Picture. Холандски Антили. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2012
  Picture. Холандски Антили. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2012
  Picture. Холандски Антили. Преработувачка индустрија, раст, %, 1970-2012

  Холандски Антили и соседи

  Холандски Антили и соседи. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Венецуела3.216.312.821.750.948.2
  Холандски Антили0.0200.0910.150.180.220.24
  Аруба0.00350.00590.0160.0730.0980.10

  Холандски Антили и соседи. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Венецуела278.31 064.8644.4886.41 753.21 613.8
  Холандски Антили135.7565.8828.51 109.71 243.41 255.5
  Аруба59.698.4251.1808.8964.31 019.8

  Холандски Антили и лидери

  Холандски Антили и лидери. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Народна Република Кина1 925.02 690.1
  Соединети Американски Држави251.1588.51 048.51 555.31 830.61 983.6
  Јапонија74.2313.5845.81 102.51 187.51 224.0
  Германија67.5255.4449.9404.2682.3723.7
  Јужна Кореја1.514.068.7146.1304.3344.4
  Холандски Антили0.0200.0910.150.180.220.24

  Холандски Антили и лидери. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2012
  земји197019801990200020102012
  Јапонија707.52 660.76 793.18 645.09 237.69 530.7
  Германија858.73 261.85 686.74 960.28 434.58 927.7
  Јужна Кореја47.9368.61 601.13 083.06 140.76 895.7
  Соединети Американски Држави1 198.12 561.24 152.15 515.65 931.26 330.6
  Народна Република Кина1 415.61 956.1
  Холандски Антили135.7565.8828.51 109.71 243.41 255.5

  © Ivan Kushnir