Економија

Босна и Херцеговина. Преработувачка индустрија, 1990-2016

 • Босна и Херцеговина и соседи
 • Босна и Херцеговина и лидери
 • Босна и Херцеговина. Преработувачка индустрија, 1990-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1990СветотЕвропаЈужна Европа
  19900.89199.30.89 0.0200.0500.23
  19910.70160.30.81-9.50.0150.0390.18
  19920.54128.30.76-6.20.0110.0300.14
  19930.42101.90.74-2.30.00860.0260.13
  19940.3281.50.8210.50.00630.0190.097
  19950.2461.21.0022.50.00420.0130.064
  19960.3285.41.552.30.00580.0170.081
  19970.44116.02.034.10.00790.0250.12
  19980.52139.52.625.40.00990.0290.14
  19990.50133.52.4-5.20.00920.0290.13
  20000.57150.72.40.610.0100.0350.17
  20010.58154.32.53.10.0110.0360.17
  20020.67176.32.77.60.0130.0390.18
  20030.87230.22.83.10.0150.0430.19
  20041.0276.52.94.80.0150.0450.21
  20051.1295.13.16.90.0150.0460.22
  20061.3341.03.614.30.0160.0500.23
  20071.7452.04.010.60.0180.0570.27
  20082.1559.24.26.40.0210.0660.31
  20091.8492.54.0-5.50.0200.0710.33
  20101.9502.34.37.20.0180.0690.34
  20112.0551.74.3-0.0400.0170.0670.35
  20121.8497.94.2-0.800.0150.0640.35
  20132.0551.64.45.00.0160.0670.37
  20142.0569.34.64.30.0160.0670.37
  20151.9535.04.96.40.0160.0700.39
  20162.1594.65.24.80.0170.0770.42

  Picture. Босна и Херцеговина. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1990-2016
  Picture. Босна и Херцеговина. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1990-2016
  Picture. Босна и Херцеговина. Преработувачка индустрија, раст, %, 1990-2016

  Босна и Херцеговина и соседи

  Босна и Херцеговина и соседи. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Хрватска4.43.27.26.5
  Србија8.82.25.46.0
  Босна и Херцеговина0.890.571.92.1
  Црна Гора0.220.0930.190.17

  Босна и Херцеговина и соседи. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Хрватска916.1727.71 673.21 550.1
  Србија925.6294.7738.4848.0
  Босна и Херцеговина199.3150.7502.3594.6
  Црна Гора361.9152.0301.8263.1

  Босна и Херцеговина и лидери

  Босна и Херцеговина и лидери. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Народна Република Кина1 925.03 079.9
  Соединети Американски Држави1 048.51 555.31 830.62 183.0
  Јапонија845.81 102.51 187.5979.2
  Германија449.9404.2682.3717.7
  Јужна Кореја68.7146.1304.3375.7
  Босна и Херцеговина0.890.571.92.1

  Босна и Херцеговина и лидери. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1990-2016
  земји1990200020102016
  Германија5 686.74 960.28 434.58 761.0
  Јапонија6 793.18 645.09 237.67 665.4
  Јужна Кореја1 601.13 083.06 140.77 397.3
  Соединети Американски Држави4 152.15 515.65 931.26 775.8
  Народна Република Кина1 415.62 194.4
  Босна и Херцеговина199.3150.7502.3594.6

  © Ivan Kushnir