Економија

Јапонија. Преработувачка индустрија, 1970-2016

 • Јапонија и соседи
 • Јапонија и лидери
 • Јапонија. Преработувачка индустрија, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаИсточна Азија
  197074.2707.574.2 8.870.393.4
  197182.1771.077.84.89.070.693.2
  1972106.6986.884.89.110.173.093.5
  1973147.41 345.595.612.711.474.393.5
  1974156.41 408.993.1-2.610.970.392.6
  1975152.81 359.088.3-5.19.967.992.0
  1976174.41 534.095.98.610.567.091.0
  1977208.91 819.099.03.211.267.691.0
  1978291.22 512.6101.82.913.271.491.7
  1979299.42 561.3110.78.712.067.490.1
  1980313.52 660.7114.63.511.766.589.4
  1981343.72 894.5118.63.612.865.789.5
  1982318.32 661.1121.82.612.163.788.3
  1983346.62 877.4124.11.913.164.488.0
  1984378.23 120.4130.65.213.864.787.2
  1985399.63 278.1143.710.014.266.887.6
  1986574.24 686.2143.1-0.4217.671.989.1
  1987685.55 569.7148.23.618.672.288.3
  1988828.26 700.9160.18.020.072.688.1
  1989822.76 630.8170.46.419.470.386.4
  1990845.86 793.1183.27.518.667.686.0
  1991964.97 722.9192.45.020.569.386.2
  19921 015.48 101.4188.6-2.020.869.086.1
  19931 098.58 737.8181.7-3.722.869.586.4
  19941 152.59 142.0179.0-1.522.468.885.6
  19951 278.910 120.0187.44.722.767.785.1
  19961 133.08 946.0195.54.320.363.583.0
  19971 034.08 148.0200.02.318.861.582.2
  1998923.57 264.0192.0-4.017.463.784.0
  19991 025.28 050.8190.7-0.6918.963.983.1
  20001 102.58 645.0200.85.319.863.482.0
  2001914.77 161.3190.8-5.017.660.881.1
  2002859.46 719.1188.7-1.116.357.178.5
  2003938.57 328.0197.44.616.056.378.5
  20041 027.28 011.6208.45.614.340.952.5
  20051 029.38 020.3218.85.013.437.548.9
  2006979.27 624.1227.33.911.832.743.7
  2007996.87 756.9239.55.410.728.939.0
  20081 079.58 397.7239.0-0.2010.727.436.8
  20091 001.67 790.6196.8-17.710.825.633.8
  20101 187.59 237.6228.916.311.325.233.4
  20111 210.99 423.0222.6-2.710.322.229.4
  20121 224.09 530.7228.02.410.221.227.8
  20131 002.17 809.7227.8-0.0898.217.122.5
  2014955.37 453.5234.32.87.615.620.3
  2015892.56 973.7239.22.17.415.119.6
  2016979.27 665.4243.01.68.116.321.3

  Picture. Јапонија. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Јапонија. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Јапонија. Преработувачка индустрија, раст, %, 1970-2016

  Јапонија и соседи

  Јапонија и соседи. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина1 925.03 079.9
  Јапонија74.2313.5845.81 102.51 187.5979.2
  Јужна Кореја1.514.068.7146.1304.3375.7
  Русија140.151.2195.4158.6

  Јапонија и соседи. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Јапонија707.52 660.76 793.18 645.09 237.67 665.4
  Јужна Кореја47.9368.61 601.13 083.06 140.77 397.3
  Народна Република Кина1 415.62 194.4
  Русија949.6349.61 365.11 101.7

  Јапонија и лидери

  Јапонија и лидери. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина1 925.03 079.9
  Соединети Американски Држави251.1588.51 048.51 555.31 830.62 183.0
  Јапонија74.2313.5845.81 102.51 187.5979.2
  Германија67.5255.4449.9404.2682.3717.7
  Јужна Кореја1.514.068.7146.1304.3375.7

  Јапонија и лидери. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија858.73 261.85 686.74 960.28 434.58 761.0
  Јапонија707.52 660.76 793.18 645.09 237.67 665.4
  Јужна Кореја47.9368.61 601.13 083.06 140.77 397.3
  Соединети Американски Држави1 198.12 561.24 152.15 515.65 931.26 775.8
  Народна Република Кина1 415.62 194.4

  © Ivan Kushnir