Економија

Полска. Преработувачка индустрија, 1970-2016

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Преработувачка индустрија, 1970-2016
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  19708.7265.58.7 1.02.14.6
  19719.6291.89.37.41.02.24.8
  197210.6320.09.74.71.02.14.7
  197312.6376.210.24.20.972.04.7
  197414.1418.510.97.20.992.05.1
  197515.0441.711.56.00.981.94.9
  197616.7488.212.47.81.02.15.5
  197718.6536.713.37.01.002.15.6
  197821.0602.614.05.50.952.05.6
  197923.6669.014.64.30.942.05.8
  198018.1509.313.7-6.20.681.44.3
  198117.1477.812.2-10.70.641.54.3
  198220.9576.711.7-4.60.791.84.9
  198324.2662.012.56.70.912.25.9
  198424.3658.913.47.70.882.36.3
  198522.2598.513.40.170.792.15.9
  198623.2621.913.4-0.0810.711.86.7
  198720.6548.514.47.50.561.46.1
  198822.0583.815.910.30.531.46.9
  198926.5699.616.96.00.621.78.5
  199021.7570.410.9-35.40.481.28.9
  199123.9626.89.2-15.40.511.39.7
  199222.8595.916.073.10.471.310.9
  199321.8568.017.911.90.451.412.4
  199419.2500.319.911.30.371.212.0
  199526.2680.922.613.60.461.416.9
  199627.8723.224.69.00.501.517.6
  199728.2730.728.013.80.511.617.6
  199830.6794.029.96.80.581.722.1
  199928.4736.731.24.20.521.624.5
  200027.7718.733.36.90.501.722.3
  200127.8722.533.0-0.770.531.721.0
  200228.5741.833.41.00.541.720.3
  200333.9881.036.910.40.581.720.1
  200442.21 100.141.011.20.591.818.8
  200549.41 286.942.94.70.642.117.5
  200656.81 480.550.116.70.682.216.7
  200770.91 848.557.214.20.762.416.4
  200887.02 269.762.08.40.862.716.5
  200972.31 887.762.91.30.782.819.1
  201074.61 945.768.48.80.712.717.4
  201184.12 195.373.87.90.722.817.0
  201281.72 133.376.23.20.682.916.4
  201383.42 176.276.50.360.682.816.1
  201491.42 388.182.57.90.723.017.9
  201584.22 199.488.27.00.703.120.8
  201685.22 229.292.04.30.703.121.4

  Picture. Полска. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2016
  Picture. Полска. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2016
  Picture. Полска. Преработувачка индустрија, раст, %, 1970-2016

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија67.5255.4449.9404.2682.3717.7
  Полска8.718.121.727.774.685.2
  Чешка10.714.644.047.6
  Словачка5.34.416.918.4
  Украина31.45.618.011.2
  Белорусија7.02.512.99.3

  Полска и соседи. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија858.73 261.85 686.74 960.28 434.58 761.0
  Чешка1 034.51 414.74 174.64 482.3
  Словачка999.7817.83 129.53 371.3
  Полска265.5509.3570.4718.71 945.72 229.2
  Белорусија682.4247.41 360.1982.5
  Украина609.4115.3392.7252.4

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Народна Република Кина1 925.03 079.9
  Соединети Американски Држави251.1588.51 048.51 555.31 830.62 183.0
  Јапонија74.2313.5845.81 102.51 187.5979.2
  Германија67.5255.4449.9404.2682.3717.7
  Јужна Кореја1.514.068.7146.1304.3375.7
  Полска8.718.121.727.774.685.2

  Полска и лидери. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2016
  земји197019801990200020102016
  Германија858.73 261.85 686.74 960.28 434.58 761.0
  Јапонија707.52 660.76 793.18 645.09 237.67 665.4
  Јужна Кореја47.9368.61 601.13 083.06 140.77 397.3
  Соединети Американски Држави1 198.12 561.24 152.15 515.65 931.26 775.8
  Полска265.5509.3570.4718.71 945.72 229.2
  Народна Република Кина1 415.62 194.4

  © Ivan Kushnir